Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Idrottens stämma Riksidrottsmötet avslutad

Under tre dagar genomfördes Riksidrottsmötet 2019 i Jönköping. Bland annat beslutades att stödet till idrotten görs om för att fler ungdomar ska idrotta längre, att jämställd idrott prioriteras och att alla ska kunna vara med oavsett förutsättningar.

- Kakan att dela på är inte större, men vi vill skära den på ett annat sätt. Vi vill att stödet stimulerar att fler ungdomar idrottar längre, att arbetet mot en jämställd idrott går snabbare och att den socioekonomiska ojämlikheten minskar, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet i ett pressmeddelande.

Representanter för Riksidrottsförbundets 71 medlemsförbund samlades för att vara med och fatta beslut om en rad framtidsfrågor för hela idrottsrörelsen. Bland annat beslutade Riksidrottsstämman att:  

-Formerna för fördelning av statens stöd till idrotten görs om så att fler ungdomar idrottar längre.  

-Samtliga förslag till åtgärder för att förstärka arbetet med en trygg idrott för alla genomförs. 

-En ny reviderad Idrotten vill – idrottens idéprogram. 

-Omval och nyval till Riksidrottsstyrelsen, Förbundsstyrelsen, Dopingkommissionen, Riksidrottsnämnden, Dopingnämnden och valberedningen.  

-Svenska Cheerleadingförbundet valdes in som nytt medlemsförbund i Riksidrottsförbundet och nej till övriga ansökningar.  

-Svenska Kälksportförbundet och Svenska Landhockeyförbundet uteslöts med hänvisning till att de har för få föreningar och därmed inte uppfyller villkoren för medlemskap i -Riksidrottsförbundet. 

-Svenska Padelförbundet valdes in som medlem i SISU Idrottsutbildarna, idrottens studieförbund. 

Svenska Volleybollförbundet representerades av Camilla Park, Lennart Neovius och Martin Kihlström.

Foto: Robert Boman.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-05-30

Senast uppdaterad: 2019-05-30

Visa fler nyheter

Sponsorer