Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Tvillingarna Thurin och Hanna Hellvig tar sikte på Snowvolley-SM

Nu närmar vi oss Snowvolley-SM med stormsteg! Bland lördagens deltagarna hittar vi beachduon och tvillingarna Kristina och Susanna som har teamat upp med landslagsspelaren inom både beach- och volleyboll; Hanna Hellvig.

Tvillingarna Thurin, Kristina och Susanna, har skördat framgång efter framgång inom beachvolley där de även ingår i landslaget men när chansen att byta sand mot snö dök upp var de inte sena att haka på. Tredje lagkamraten blev Hanna Hellvig, som även hon ingår i bruttotruppen i beachvolley och senast idag presenterades ingå även i damlandslagets bruttotrupp inför European Golden League i vår/sommar. Men först väntar alltså ett historiskt mästerskap i snowvolley för den nyinstallerade trion.

Kristina och Susanna, ni är ju av många skäl en självklar duo. Hur gick tankarna i att välja en tredje partner?
- Det var ett lätt val, vi behöver en lång blockaspelare och vi båda tycker om att spela och umgås med Hanna, svarade Susanna.

Hanna Hellvig, vad tänkte du när du fick frågan?
- Jag blev jätteglad! Tycker verkligen om snö och vinter och har åkt mycket skidor under mitt liv så snowvolley känns verkligen som något roligt att testa! Ska bli jättekul att spela med Sanna och Tina som är så rutinerade i sanden så får vi se hur vi funkar i snön.

Kristina, hur resonerar du i att gå från sand till snö? Vad blir den största utmaningen?
- Vi kommer nog behöva tänka om lite hur vi spelar i försvar, tänker att det inte kommer vara lika skönt att slänga sig på snö som det är i sand. Det blir även en stor skillnad att vara tre på banan, men det hittar vi nog en bra lösning på!

Hanna, hur bra koll har du på snowvolley-reglerna?
- Jag har inte överdrivet bra koll. Vet att blocket inte räknas som slag precis som i volleyboll, har även lärt mig lite om hur rotationerna funkar och att man kan stanna framme vid nät som blockare men jag har lite kvar att läsa på!

Susanna, vad är förväntningarna och målsättningen inför det allra första svenska mästerskapet i snowvolley?
- Svårt att säga, har väl en bild i huvudet att det kommer vara strålande sol, lagom varmt, folkfest, härlig stämning, och bra spel! Sen får vi väl sen, vi är peppade i alla fall och har tränat en del tillsammans nu under landslagslägret i beachvolleyboll och formen känns bra!

Sist men inte minst, har ni packat med er mössa och vantar?

- Mössorna och vantar kommer garanterat vara med i väskan, avslutade Susanna.

Snowvolley-SM spelas under lördagen den 9 mars i Vinterparken, på Storsjöisen i Östersund. Spelschema och övriga deltagande lag hittar ni här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Följ Svensk Volleyboll på Instagram Länk till annan webbplats. och Facebook Länk till annan webbplats. där vi uppdaterar med massa bakom kulisserna-material under Snowvolley

Mer information om snowvolley finns här. Länk till annan webbplats.

Foto: Robert Boman och Svensk Volleyboll.

Fler nyheter

Publicerad: 2019-03-08

Senast uppdaterad: 2019-03-08

Visa fler nyheter

Sponsorer