Gå till innehåll
SVENSK VOLLEYBOLL

Expressen lyfter fram volleyboll som ett verktyg för inkludering

Volleyboll är ett bra exempel på hur det går att arbeta med idrott som verktyg för inkludering. Strax efter nyår läggs en film om Göteborg Uniteds Allmänna Arvsfonden-projekt NyResurs upp på Expressen.se.

I oktober hade klubben besök av Idrottens Kraft – Sveriges första och enda företag som helt fokuserar på att visa upp allt det goda idrotten gör för att inkludera människor i samhället och därmed motverka utanförskap.

Göteborg Uniteds satsning på NyResurs Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – att utbilda människor med funktionsnedsättning till funktionärer – utsågs som ett av tio bra exempel på inkludering i Sverige och fick äran att bli en egen film på cirka två minuter.

I filmen berättar projektledaren Marica Hall om verksamheten och hur den skapar glädje, gemenskap och mening för många människor som annars sitter hemma. Även en av de utbildade, Alexander Sjöberg, berättar vad utbildningen och arbetet som funktionär betyder för honom.

Den 3 januari läggs filmen upp på Folkspels sida Årets Eldsjäl på Expressen.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. under länken Aretseldsjal.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Vi kommer även att sprida den på Volleyboll.se och i andra kanaler. Håll utkik!

Under tiden kan du se filmen som marknadsför inkluderingsturnén med Idrottens Krafts ambassadör Hector Valeria i huvudrollen!


Visa det här inlägget på Instagram

Idrottens Krafts Inkluderingsresa 2018 - presenterad av Folkspel. @elpap1to Hector Valeria har besökt elva idrottsföreningar - från Malmö i söder till Skellefteå i norr - som gör bra saker för att inkludera människor i samhället. Filmerna publiceras på bland annat Årets Eldsjäl-sidan på Expressen.se från och med mellandagarna. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ett inlägg delat av Idrottens Kraft Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (@idrottenskraft) 21 Nov 2018 kl. 3:04 PST

Fler nyheter

Publicerad: 2018-12-28

Senast uppdaterad: 2018-12-28

Visa fler nyheter

Sponsorer