Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jakob Birgersson

Rysare när Sverige föll mot Estland

24 MAJ 2015 18:35
Trots en stark inledning på den första av EM-kvalets två matcher mot Estland blev det förlust för Sverige i Tallinn. En jämn kamp där Sverige bjöd på bra motstånd. Nu väntar returmatchen nästa söndag på hemmaplan i Halmstad inför svensk publik.
  • Skapad: 24 MAJ 2015 18:35

Estland – Sverige (20-25, 26-24, 28-26, 25-23)

Det blev en nagelbitare när Sverige spelade första EM-kvalmatchen mot Estland i Tallinn inför en entusiastisk hemmapublik på 3 700 åskådare. Inledningsvis gjorde hemmanationen ett blekt och stressat intryck, medan Sverige klev in med ett stort självförtroende och bra serve och mottagning.

"Returmatchen lever verkligen"

- Vi inledde väldigt bra, och gör en fantastisk insats och visar att returmatchen i Halmstad verkligen lever. I tredje set lyckades vi inte knyta ihop setet, samtidigt som esterna spelade upp sig. I fjärde set tappade vi energin mot slutet och de kunde knyta ihop matchen och vinna, säger Marcus Nilsson, lagkapten och poängbäst i matchen med 32 poäng.

Nervös inledning av hemmalaget

Första set gick helt i Sveriges väg, ett nervöst Estland gjorde många missar, samtidigt som Sverige anförda av Marcus Nilsson hade ett kraftfullt servetryck och hittade luckorna. Sverige tog kommandot och släppte aldrig in esterna i första set.

Andra och tredje set var betydligt jämnare och utvecklades till jämna kamper där lagen följdes åt poäng för poäng, framförallt mot slutet av seten. Två missade setbollar i tredje set gjorde att energin drogs ner inför fjärde set.

Förbundskapten Johan Isacsson är mycket nöjd med insatsen trots förlusten. Han menar att så här bra volleyboll har inte Sverige spelat på tio år.

-Vi kliver in i lejonets kula med ett enormt hemmastöd här i Tallinn, så jag är jättestolt över killarnas insats här idag. Vi hänger med i servemottagningen och har ett bra servetryck. Linus Tholse gör en kanonmatch, likaså Marcus Nilsson och Dardan Lushtaku som är spelfördelare. Men, det är laget som helhet som gör matchen tillsammans, säger Isacsson.

Estland har ett starkt lag som Sverige utmanade i matchen.

-Vi vågar utmana, och det gör vi som ett lag tillsammans. Känslan härifrån är odelat positiv inför returmötet nästa helg på hemmaplan, säger Isacsson.

"Vi ser fram emot retumatchen i Halmstad"

Förutsättningarna för matchen i Halmstad är att Sverige måste vinna med 3-0 eller 3-1 i set. Då blir det ett golden set som spelas till 15, vinst med två bollar.

- Nu ser vi fram emot en kanonmatch i Halmstad med mycket publik, vi uppmanar verkligen alla att komma och stötta Sverige i Halmstad på söndag den 31 maj kl 15. Hemmastödet är enormt viktigt, säger Svenska Volleybollförbundets ordförande Saffet Eraybar.

Biljetter till EM-kvalet i Halmstad köper du här

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

HUVUDSPONSOR

halmstad

MATCHSPONSOR

easytryck

SOCIALA MEDIER

facebook_ramlinje

VI STÖDER:

volleybollmotcancer

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info