Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jakob Birgersson

Övertygande seger för landslaget

29 APR 2015 23:40
Sverige tog en övertygande vinst i sin första landskamp för säsongen. Norge besegrades med 3-0 i Lindesberg Arena. Lagen möts redan imorgon i Örebro och på fredag under invigningen av Mikasa Challenge.
  • Skapad: 29 APR 2015 23:40

Efter fyra träningsdagar i Lindesberg var det så dags för säsongens första landskamp. Förberedelserna har varit goda med hög intenstitet och kvalitet redan från första träning. 

Trevande svensk inledning

Sverige ställde upp med  Dardan Lushtaku, Marcus Nilsson, Carl Ahremark, Wilhelm Nilsson, Erik Sundberg, Anton Wijk Tegenroth och Linus Tholse. Norge började bäst i poängstatistiken när lagen kände varandra på pulsen. Vid den första tekniska timeouten var dock Sverige i ledning. Efter en trevande start stabiliserades spelet och via bra servetryck och effektivitet i anfall skapades egna poäng. Sverige gick upp till en fyra poängs ledning till den andra tekniska timeouten. En ledning som man utökade till setvinst 25-17 i första set.

Sverige övertygade

Det fina spelet fortsatte i det andra setet och Sverige tog kommandot från start. Linus Tholse och Erik Sundeberg var lyckosamma på sin vänsterkant och även med backspike från sin position mitten bak. Marcus Nilsson levererade poäng när det behövdes och centrarna Wilhelm Nilsson och Carl Ahremark hade ett bra blockspel. Norge lyckades göra ett ryck i slutet tack vare bättre serve men de lyckades ändå aldrig hota den svenska ledningen. Sverige vann det andra setet med 25-22.

Det tredje setet blev en uppvisning i Svensk överlägsenhet. Ledningen var hela 8-2 redan vid första tekniska timeouten efter två raka serveess av Marcus Nilsson. Ledningen utökades ju längre setet gick. Jens Ahremark och Victor Lindberg blev inbytta och gjorde inhopp med bravur. Setsiffrorna skrevs till hela 25-13. Alla spelare var involverade och Dardan såg till att hela laget kunde bidra till poäng. Marcus Nilsson blev poängbäst med 13 poäng och Dardan blev vald till matchens lirare.

 

Matcherna fortsätter mellan Sverige och Norge i Idrottshuset i Örebro:

Torsdag 17.00

Fredag 19.00

IMG_9036

Skribent: Jakob Birgersson
E-post: This is a mailto link

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

HUVUDSPONSOR

halmstad

MATCHSPONSOR

easytryck

SOCIALA MEDIER

facebook_ramlinje

VI STÖDER:

volleybollmotcancer

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info