Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nisse Nilsson

Landslagsläger ger mervärden för föreningar

19 MAJ 2015 14:39
Under gångna veckan ordnade Lunds VK läger för det svenska herrlandslaget. Både Lunds VK och Lindesbergs VBK, som anordnade första landslagslägret, tycker att det finns bra mervärden för föreningen med läger och landskamper på orten.
  • Skapad: 19 MAJ 2015 14:39

- Vi är mycket nöjda med lägret och matcherna. Landslaget har varit självgående under lägret och vi har haft väldigt bra samspel med landslagsledningen, säger Lunds VK:s ansvarige Stefan Sjöström.

Stefan och klubben i övrigt har jobbat med förberedelser kring hotell, transporter och hallbokningar. Tillsammans med landslagsledning och kommunen har de utmaningar som funnits gått att lösa smidigt.

- Vi som lokal arrangör har hjälpt till med det vi kunnat och sedan har landslagschef Hannes Brinkborg och Team Manager Claes-Göran Eriksson gjort ett jättejobb också. Dessutom har vi fått bra gehör från Lunds kommun med bokning av halltider.

"Helheten viktig för landslaget"

- Både Lund och Lindesberg är platser med goda förutsättningar för laget att träna och spela matcher på. Föreningarna har gett oss goda möjligheter och samarbetet med dem är väldigt värdefullt för att skapa så bra träningar och helhet för oss i uppladdningen, säger Claes-Göran Eriksson.

I Lindesberg finns många fördelar med arena, gym och boende inom gångavstånd, samtidigt som det uppmärksammas på orten att laget är på plats.

- För  Lindesberg som kommun är det viktigt att få ett kvitto på att vi har en attraktiv anläggning och ger möjligheter för landets allra bästa att vara här. Arenan kommer till bra nytta även efter elitseriesäsongen är avslutad, säger klubbens ordförande Dan Walterson.

Mycket publik på landskamperna

I Lund kröntes landslagssamlingen med tre tuffa och jämna landskamper mot Vitryssland över helgen.

- Det var verkligen jättekul att så mycket publik besökte alla matcherna. Svårt i förväg att veta hur många som skulle komma då vi arrangerade tre matcher och gjorde lika mycket marknadsföring för alla. Det finns en stark volleybolltradition i Lund och det syntes, säger Stefan Sjöström.

Vad ger det för effekter på klubben att arrangera landskamper och landslagsläger?

- De största effekterna är nog rent marknadsföringsmässiga. Fler får upp ögonen för sporten och klubben. Dessutom känns det väldigt bra för klubben och medlemmar att vi kan arrangera lite större evenemang.

"Värdefullt med föreningar som arrangerar"

- Insatserna från lokala arrangörer är mycket viktiga för landslagsverksamheten och ytterligare tecken på devisen #TillsammansmotEM. Ett stort tack till både Lindesberg, Lund och Örebro, där landslaget också var och spelade den mest välbesökta landskampen och hade goda förutsättningar för träning, säger landslagschef Hannes Brinkborg.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

HUVUDSPONSOR

halmstad

MATCHSPONSOR

easytryck

SOCIALA MEDIER

facebook_ramlinje

VI STÖDER:

volleybollmotcancer

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info