Hoppa till sidans innehåll
Foto: Janne Danielsson, SVT Björn Fagerlind

Björn och Olle kommenterar EM-kvalmatchen

29 MAJ 2015 08:25
På söndag kl 15 sänder SVT 2 EM-kvalet i Halmstad när Sveriges herrlandslag ska göra allt för att vinna över Estland i sista matchen inför höstens EM-slutspel. Kommentator på söndag är rutinerade Björn Fagerlind, som vid sin sida har Olle Åström.
  • Skapad: 29 MAJ 2015 08:25

Björn ser fram emot EM-kvalet och att återigen kommentera volleyboll:

- Bragden -89 i Globen när Sverige slog Sovjet var det sista jag gjorde på Radiosporten innan jag gick över till TV. Tillsammans med Olle Åström kommenterade jag matchen och det var helt fantastiskt. Det är en av mina absoluta höjdpunkter i mitt yrkesliv och något som fortfarande finns på näthinnan. Jag minns att det var någon reporter som recenserade referatet och han körde bil under själva matchen men var tvungen att åka åt sidan och stanna för att det var så spännande. Det var roligt att läsa efteråt.

Vill bjuda på en bra sändning

Vad vill du kunna bjuda tittarna på?

- Utöver spänning som jag hoppas lagen bjuder på så hoppas jag kunna bidra med ett spännande referat. Det vore kul att få vara med och visa upp sporten för en bredare publik och få berätta om laget och alla spelare.

"Golden set och vinst för Sverige"

På söndag tar Björn plats i kommentatorsbåset i Halmstad Arena tillsammans med Olle Åström, som hoppas på svensk vinst som leder till golden set på söndag.

- Jag har ju vanan inne från radiomediet men med TV så kan man ju vid tillfälle låta spelet tala för sig själv i och med att folk ser vad som händer. Det spontana ska få komma fram så att det blir en levande skildring. Ska bli jättekul att kommentera och det kommer bli jättekul för svensk volleyboll när vi går till EM slutspel, avslutar Olle Åström.

Se matchen i SVT 2, matchstart kl 15. Matchen visas även på SVT play.

Så här spelas golden set:

Förutsättningarna för matchen i Halmstad på söndag är att Sverige måste vinna med 3-0 eller 3-1 i set. Då blir det ett golden set som spelas till 15, vinst med två bollar.

Nedan: Olle Åström

olle åström

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

HUVUDSPONSOR

halmstad

MATCHSPONSOR

easytryck

SOCIALA MEDIER

facebook_ramlinje

VI STÖDER:

volleybollmotcancer

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info