Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jakob Birgersson

Ser fram emot en volleybollfest

30 MAJ 2015 18:39
Det svenska herrlandslaget är laddade inför söndag, då EM-slutspelsplatsen står på spel. Sverige måste vinna med 3-0 eller 3-1 mot Estland. Då blir det ett avgörande golden set som spelas till 15.
  • Skapad: 30 MAJ 2015 18:39

- Vi vill ha ett stort stöd här i Halmstad arena med mycket publik, så att det blir en riktig volleybollfest, säger förbundskapten Johan Isacsson.

I första matchen mot Estland förlorade Sverige med 3-1 trots en mycket bra inledning av matchen. De stora esterna stod för ett stenhårt motstånd, och var starkare mot slutet av seten. Det blev bara en poängs skillnad mellan lagen vid matchslut.

Skapa ljudlig stämning

- Alla svenska spelare är motiverade inför morgondagen och vi vill verkligen göra det här tillsammans, det visar de på träningarna. Det gäller att våga vinna, och vi fokuserar på spelet istället för att tänka på vad som händer om man vinner eller förlorar bollen. Det gäller att ta möjligheterna när de kommer, säger förbundskapten Johan Isacsson.

Även spelarna vill att fylla Halmstad Arena och skapa stämning.

- Det är roligt när det märks att vi har hemmastöd, jag blir taggad av det och tycker bara att det är roligt om publiken tar med sig vuvozelor och annat som låter, säger Linus Tholse, som är spiker i laget.

Hemmaspelare från Halland

Flera av spelarna kommer från Halland eller spelar i hemmaklubben Hylte/Halmstad, bland andra passare Dardan Lushtaku, center Wilhelm Nilsson, center Jens Ahremark, libero Anton Wijk Tegenrot och Marcus Nilsson.

Den svenska landslagsstjärnan, bördig från Halland, ser fram emot att ha sin familj och sina vänner på läktarna på söndag. Han har varit proffs i tio år utomlands, nu senast i Ryssland, och det är inte vardagsmat för familjen att kunna se Marcus spela live.

- Hemmaplanen betyder mycket för oss, och för min del är det sällan min familj och vänner kan titta på mig live, så det ska bli riktigt roligt. Det är en öppen match, vi förlorade i Estland i en mycket tight match, så jag hoppas att hemmaplansfördelen med mycket folk på läktaren kan vända matchen till vår fördel, säger Marcus Nilsson.

Så fungerar golden set:

Ett golden set är ett set till 15 poäng och man måste vinna med två poäng.

Så här fördelas poängen:

Vinst med 3-0 eller 3-1 ger 3 poäng.

Vinst med 3-2 ger 2 poäng.

Förlust med 2-3 ger 1 poäng.

Förlust med 1-3 eller 0-3 ger 0 poäng.

I första matchen i Estland blev det 3-1 till Estland, som därmed fick med sig 3 poäng till returmatchen. Därmed måste Sverige vinna matchen med 3-0 eller 3-1 och skapa ett golden set.

Följ matchen i Halmstad Arena, matchstart kl 15, eller via SVT 2.

Skribent: Annika Collin

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

HUVUDSPONSOR

halmstad

MATCHSPONSOR

easytryck

SOCIALA MEDIER

facebook_ramlinje

VI STÖDER:

volleybollmotcancer

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info