Hoppa till sidans innehåll
Foto: ROBERT BOMAN

Estnisk seger i Halmstad

31 MAJ 2015 16:47
Det blir tyvärr inget EM för Sverige till hösten. Estland var för starka och vann med 3-0 i set.
  • Skapad: 31 MAJ 2015 16:47

Det var upplagt för volleybollfest i Halmstad Arena denna söndag, 2700 personer på läktaren skapade ett fantastiskt tryck redan på uppvärmningen. Sverige var tvunget att vinna med 3-0 eller 3-1 för att skapa ett Golden Set och gå vidare till EM.

Jämnt första set

Första set började jämnt med bra spel från båda lagen. Sverige gav Linus Tholse mycket ansvar vilket han också tog men vid första tekniska timeouten har Estland en ledning med 8-7. Därefter spelar Estland bra block och Sverige missar några servar vilket gör att Estland rycker till 16-13. Sverige spelar sen bättre och tack vare bra försvar äter det svenska laget sig ikapp till lika. Vid ställningen 23-22 till Estland bjuder den svenske passaren dardan Lushtaku på en riktigt delikatess och vinner poängen för Sverige. Nästkommande bollar blir riktigt spännande med långa bolldueller men Estland vinner flest och tar hem setet med 28-26.Detta gör att Sverige måste vinna andra set för att gå till EM, vilket man inte gör.

Förlust med 3-0 i set

Det börjar bra ledning 7-4 och ett mycket stabilt block. Men Estlands största stjärna Oliver Venno, som var riktigt het under hela matchen, bjuder på bra servar och servar ikapp till 10 lika. Sen kopplar Estland greppet, Martin Larsson kommer in och servar bra till 21-21 men det är egentligen aldrig riktigt nära. Estland vinner setet med 25-22 och är därmed klart för EM. Tredje setet kommer aldrig riktigt igång, Det inleds med tre raka servemissar och är egentligen bara en transportsträcka till duschen. 25 – 9 slutar det till Estland som alltså vinner med 3-0 i set.

Besviken Linus Tholse

Linus Tholse, Sveriges bästa spelare för dagen var besviken efteråt.

- Det känns tungt, de vänder svåra bollar bättre än oss och får därmed det lilla extra. Sen att vi inte lyckas stänga seten beror på orutinen.

Oliver Venno, Estlands bästa spelare, var desto nöjdare.

 - Det känns bra, vi hade ett bra samspel med passaren och bra energi genom hela matchen.

Skribent: Simon Brandén

bu_ramlinje-1

vb_ramlinje-1

bv_ramlinje-1

sv_ramlinje-1

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje

HUVUDSPONSOR

halmstad

MATCHSPONSOR

easytryck

SOCIALA MEDIER

facebook_ramlinje

VI STÖDER:

volleybollmotcancer

Postadress:
Svenska Volleybollförbundet
Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086403050
E-post: This is a mailto link

Se all info