Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jane Gustavsson Falköpingsvolleybollklubb

Lärgrupper - ett enkelt sätt att lära


Lärgruppen är en arbetsform där en mindre grupp människor regelbundet träffas för att tillsammans studera och lära sig något i ett visst ämne eller inom ett visst område. Lärgruppen bygger på samtal mellan deltagarna där man utgår från deltagarnas olika perspektiv, erfarenheter och upplevelser. Som utgångspunkt kan man ha ett utbildningsmaterial i form av en bok eller något annat liknande material. Det kan också vara tidningsklipp, filmer och information från internet.

Lärgruppen ska bestå av minst tre personer, inklusive lärgruppledaren. För att få bra diskussioner och ett bra meningsutbyte är en rekommendation att man är mellan fem och nio personer i lärgruppen. Det är viktigt att alla deltagare är aktiva i arbetet och känner sig hörda, sedda och respekterade.

Lärgruppsledaren behöver inte vara expert i ämnet eller fungera som specialist som har svar på alla frågor och funderingar. Lärgruppen har ett gemensamt ansvar för den nya kunskap man skaffar sig. Bjud gärna in någon utomstående expert i ämnet. Ett studiebesök hos exempelvis en annan förening kan också tillföra ny kunskap.

Ta kontakt med SISU Idrottsutbildarna i ditt distrikt för att få mer information och kunskap om att arbeta i lärgrupper. Du hittar ditt SISU-distrikt här.Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:31 Skribent: Annika Hermansson
E-post: This is a mailto link

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Västsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastsvenskavbf@volle...

Se all info