Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jane Gustavsson Falköpingsvolleybollklubb

Falköping VK samarbetar med SISU Idrottsutbildarna


En lördag under september månad 2014 bjöd Falköpings volleybollklubb in alla klubbens medlemmar, från Volleybompa till U75 samt klubbens beachare för att tillsammans med sina föräldrar delta på FVK-dagen.

Dagens innehåll

Innehållet under dagen var att utveckla spelaren, starta faddersystem, utbilda ledare, spelare och föräldrar och inte minst ha himla roligt tillsammans.

Utbildning

Utbildningsinslagen är olika för de olika målgrupperna. Tränarna utbildades i Idrott Online och LOK-stödsrapportering. Ungdomslagen påbörjade lärgruppsformsutbildning som de kommer att fortsätta med under säsongen. Innehållet beror lite på spelarnas ålder. Laget runt, Wilda & Walter och föreningsträdet är perfekt material som användes för att nämna några säger Lena Freden klubbens kontaktperson på SISU Idrottsutbildarna.

Föreningsträdet riktar sig till ungdomar ca 11-15 år medan Laget runt är för de lite äldre spelarna. Billigt material som bygger på att alla spelare har sitt eget ex.Varje ledare hade redan innan denna lördagen fått beställa vilket utbildningsmaterial från Sisu som laget skulle arbeta med under säsongen och startskottet gick på FVK dagen. Klubben kan redan konstatera att det finns många tankar och idéer i ungdomarna!

SISUs insats under dagen

SISUs insats denna gång var att vara bollplank om upplägg och att plocka fram förslag på material som de ville arbeta med samt ordna en Idrott Online utbildning då behovet dök upp i ett sent skede. Det lyckades och kursen blev bra.

God SISU-samverkan

Lena Freden säger att det är tack vare god samverkan och att de rapporterar all utbildning och utveckling de gör i klubben samt gjort sin skattning utifrån Idrotten vill (SISU:s del av Idrottslyftet) kunde SISU Idrottsutbildarna stötta med kostnaderna för utbildaren, allt material samt del av lokaler och kost för FVK-dagen samt styrelsens kick off. 

-Samarbetet med Sisu innebär att vi får ett fantastiskt bra arbetsmaterial, anpassat efter åldersgrupper mm Sisu är en samarbetspartner som väcker mycket idéer och har en bred kunskap hur det fungerar ute i de övriga föreningarna. Att de sedan kan ställa upp med föreläsare och sist men inte minst stå för en del av kostnaderna ser vi som en bonus betonar Hans Kardell utbildningsansvarig i klubben.

Styrelsens fortsatta arbete

Efter FVK-dagen fortsatte styrelsen med en egen kick off ytterligare ett dygn, med verksamhetsplanering, uppdatering av Svarta Linan (blå tråd) m m.

Läs mer om deras utbildningsdag på FVK hemsida.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:31 Skribent: Annika Hermansson
Epost: This is a mailto link

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Västsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info