Hoppa till sidans innehåll
Foto: Annika Hermansson Kidsvolley utb på sand

kidsvolleyutbildning i GBCs härliga sand

11 MAJ 2014 21:06
Mathias Morency hälsar 10 nyfikna kidsvolleyföräldrar välkomna till söndagens kidsvolleyutbildning på fyra timmar. Han börjar utbildningen med att beskriva sin passion för idrotten, och hur han idag jobbar för att Habo Volley ska växa och bli ännu bättre än vad de är idag. Därefter gick vi in GBCs träningshall och provade på klidsvolleyns olika levels.
  • Skapad: 11 MAJ 2014 21:06

Mathias betonar värdet med att leka volleyboll. Han visar på hur kidsbingot fungerar, säger att vi inte ska underskatta ballongerna och uppmanar till att vi ska använda fantasin. Lekbanden är guldmedaljer och ärtpåsarna är diamanter. Barnens favorit är monsterkull. Det är inte bara en härlig lek utan den förbereder barnen på att stå still, kasta och fånga bollen precis vad level 0 står för i kidsvolley.

Det roligaste med att utbilda i kidsvolley för Mathias är när han får  utbilda personer som är starkt motiverade för att verka för volleybollens bästa. Min känsla är att vi bara kommer bli fler och fler som upptäcker denna fantastiska spelform.

Linda Grönberg ansvarig för utbildningarna i GBC  säger att för varje år som går växer vår yngre målgrupp Kidsvolley. Det är därför viktigt för oss att se till så att vi kan tillgodose det föräldraengagemanget som finns genom att utbilda dem i vår
fantastiska sport. Denna Kidsvolleyutbildning blir ett viktigt steg i denna utveckling.

Upplägget för utbildningen

Vi kommer att dels gå igenom de olika spelformerna i Kidsvolley samt gå igenom stegringen i träningen. Jag kommer även passa på att trycka på vikten av samarbete mellan klubbarna i regionen säger Mathias.

Caroline Olofsson en av de engagerade föräldrarna på kursen tyckte att utbildningen var bra. Hon ser fram emot att kunna hjälpa till i sin dotters träningsgrupp och ser fram emot när de kommer vidare till högre nivåer.

Mer om kidsvolley

Vill du också ha utbildning på plats i din klubb? Hör av dig till This is a mailto link

Vad det innebär att vara arrangörsförening

 

Skribent: Annika Hermansson
E-post: This is a mailto link

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Västsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastsvenskavbf@volle...

Se all info