Hoppa till sidans innehåll

Volleyboll på gång i Bjärke

27 FEB 2013 15:23
Jonas Mökander från Alingsås tidning var och besökte VK Bjärke den 25 Februari. VK Bjärke har en fin tradition inom volleybollen. Efter några år i dvala finns det idag två lag i seriespel igen.
  • Skapad: 27 FEB 2013 15:23

Louise Larsson är en av spelarna i Bjärke-klubben U19-lag, hon fanns också med när några tjejer drog igång verksamheten för några år sedan. - Det var en annan tjej som frågade runt om det fanns intresse och när vi blev några stycken anslöt Therese Glans som tränare. Hon har tidigare spelat för QAlingsås berättar Louise.

U19-tjejerna är nu inne på sin tredje säsong och sedan i höstas finns öven ett U17-lag på tjejsidan i seriespel. -Vi tränar gemensamt och kan vara upp emot 15 tjejer på träningarna säger Louise Larsson. Klubbens äldsta lag har också presterat bra i vinterns seriespel. Trots att ett sammandrag återstår har man redan säkrat seriesegern.

-Det har gått väldigt bra. Säger Louise med ett skratt. Nästa säsong blir det dock seniorverksamhet för U 19-gänget. En tuffare utmaning givetvis men Louise berättar att de är inställda på att köra vidare.

- Vi har redan varit ute på cuper och mött damlag för att vi ska få känna på det lite. Så det ska bli lite roligare att se hur det går till hösten, säger hon.

 

Skribent: Annika Hermansson

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Västsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastsvenskavbf@volle...

Se all info