Hoppa till sidans innehåll

Västsvenska Distriktsslaget 2012 Flickor referat/resultat

11 APR 2012 08:17
Den 4 januari åkte en förväntansfull trupp från Västsvenska Distriktet buss till Katrineholm tillsammans med Västsvenska pojklaget. Vi bodde på ett pensionat med gångavstånd till hallen.
  • Skapad: 11 APR 2012 08:17

Gruppspel först mot Stockholm Gotland och Värmland Örebro. Tuff grupp med de troliga favoriterna i. Vi spelade över förväntan mot dessa lagen men kunde inte rå på dem.

Kvartsfinal mot Skåne. Spelade jättebra mot dem och var med nästan hela vägen.

Placeringsspel mot Nordsvenska. Spelade bra mot dem också men vi hade några för stora svackor i spelet som blev avgörande.

Summering: En mycket lyckad tävling där tjejerna verkligen var sugna på spela och vi hade mycket roligt. Tjejerna presterade över förväntan men vi blev lite för nervösa när det verkligen drog ihop sig till ett avgörande. Så ett par träningstillfällen till innan vi åkte hade vi kunnat vända de jämnaste matcherna till vår fördel.

En mycket lyckad resa där vi hade trevligt och skaffade mycket mer erfarenhet.

Tack för denna gång. Johan & Helene

Nedan finns referat och resultat hämtat från SVBF.

Ps. Stockholm Gotland spelade final mot Värmland Örebro där Stockholm Gotland vann.

 

 

 

Gruppspel

Stockholm Gotland - Västsvenska 2-0 (25-17, 25-18)

Stockholm Gotland hade både slickat såren och laddat batterierna efter förlusten mot Värmland Örebro. Stockholm Gotland började visserligen lite darrigt och låg under i början av det första setet. Det var först i Sofia Linderoths serve som man gick i kapp då laget tog hela 5 raka poäng. Lagen följde sedan åt till det 17:e poängen innan Stockholm Gotland gick ifrån till setseger. Stärkta efter setvinsten kopplades ett grepp på Västsvenska som de aldrig kunde ta sig ur. Väst var nästan i kapp vid 15 då man var ett par poäng under. Stockjholm Gotland vann till slut med 25-18 och 2-0 i set.

 

 

Värmland Örebro - Västsvenska 2-0 (25-18, 25-15)

Första set erbjöd ett fint spel med många aggressiva och tuffa servar från båda lagen. Det var ett spännande och rättvist första set. Elsa från Värmland – Örebro inleder andra set med att peppa sina lagkompisar med ”Nu kör vi” samtidigt som hon servar hem de tre första poängen.

Tjejerna i väst gav ett gott motstånd uttrycker Helene Andersson en av tränarna för Västsvenska.  ”Motståndarna var för tuffa helt enkelt! Vi gav allt och är så stolta över tjejernas insats. De gör såna framsteg. Det syns att de har kul på planen ”säger Helene.

Elsas peppande ord ”Nu kör vi” satte sina spår. Värmland-Örebro vann med 2-0 i set.  

Kvartsfinal

Skåne - Västsvenska 2-0 (25-22, 25-23)

1:a set var riktigt jämnt men vid ställningen 15-15 gjorde västsvenska ett litet ryck till 19-16 och var på väg att ta kommandot. Bra servar från Skåne utjämnade igen. Setet svängde fram och tillbaka på slutet och det var två lag som kämpade på varje boll men det var Skåne som till slut kunde avgöra. 2:a set fortsatte i samma stil med två lag som kämpade och det var flera långa och roliga bolldueller. Västsvenska ryckte två gånger till sig en 3-poängsledning, bl a 21-18, men Skåne lyckades komma tillbaka och vända till setseger med 25-23. Bra insatser av båda lagen.

Placering 5-6

Nordsvenska - Västsvenska 2-1 (25-19, 18-25, 15-13)

Efter en makalös upphämtning i avgörande set tog Nordsvenska hem matchen om 5:e plats vid DistriktsSlaget för tjejer. De två första seten såg rätt lika ut utom att det var Nord i det första och Väst i det andra som förde spelet och låg i ledningen. Det var i skilje som det var riktigt jämnt. Lagen följdes åt men där ledningen växlade mellan lagen och det tvingades ta sina time-outer. Nord tog time out vid 11-13 och det gjorde susen. Fyra raka poäng och seger i setet med 15-13 och i matchen med 2-1.

 

Bild: 

Bakre ledet:

Helene Andersson- Tuve, Annie Gylling -Ymer, Frida Brage -Sjövalla, Malin Nilsson-Bylow -Ymer,  Hannah Jääskeläinen -Majorna, Shanin Ghaseni -Majorna, Mikaela Hansson-Ljung -Tuve, Johan Andersson -Tuve

Främre ledet:

Felicia Lincér -Ymer, Hanna Andersson -Tuve, Elin Nilsson-Institoris -Tuve, Josefin Hasselberg -Tuve, Klara Andersson -Tuve

Skribent: Sebastian Lenholm

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Västsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastsvenskavbf@volle...

Se all info