Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Annika Hermansson Utvecklingsdag med SISU Idrottsutbildarna

Utvecklingsdag & femkamp

08 SEP 2014 13:24
Styrelsen för västsvenska VBF träffades i helgen för att lära känna varandra och sätta ramarna för det fortsatta arbetet. Lena Fredén från SISU var inbjuden för att driva processen framåt och ge klarhet i hur vi bättre kan samverka med SISU.
  • Skapad: 08 SEP 2014 13:24

Samtliga i Styrelsen var på plats. Ordförande Kevin fd Wawrzyniak numer Wasserfaller. (Grattis till giftemålet passar vi på att säga) Säger att det fanns många saker att ta med sig ifrån denna dag men om han ska prioritera några före andra så får det ändå bli värdet av att lära känna de andra i styrelsen. Det är viktigt att förstå vem individen är, vilken bakgrund och vilka intressen personerna har som ingår i styrelsen, att vi inte enbart är en del av en styrelse. 

-Dessa personer bidrar med sina unika kunskaper till styrelsen. Men inte bara det. Genom att lära känna varandra mer bildas framför allt ett djupare band mellan medlemmarna. Man ska trivas och värdesätta varandra för att uppskatta sitt uppdrag och lyckas med det. Avslutar Kevin.

Dagens innehåll

Under dagen jobbades fram vad som ska göras och prioriteras under de fem områdena i verksamhetsinriktningen för 2015 och framåt.

  • Distriktslaget
  • Kommunikation
  • Utbildning
  • Tävling
  • Rekrytering
  • Organisationesutveckling

Vidare sattes rollerna för vem som ansvarar för vad. Den första oktober kommer styrelsen att jobba vidare med att sätta en konkret handlingsplan med vem gör vad och när ska vad vara klart.

En givande dag på många sätt

-Utvecklingsdagen var givande på många sätt säger Gunilla Bergenheim. Det kändes bra att ha SISU där som guidade oss framåt i arbetet. Under dagen lärde jag mig mycket om de andra styrelsemedlemmarna, om hur volleybollen fungerar på regionsnivå, och också hur saker och ting fungerar i olika klubbar. Vidare gav dagen mig blodad tand att involverar mig mer i arbetet och framförallt att sträva efter att involvera fler klubbar i volleybollgemenskapen som kan utvecklas i och mellan klubbarna avslutar Gunilla

SISU idrottsutbildarna

Att arbeta med styrelsen för Västsvenska VBF var en höjdardag! Glada, positiva och idérika människor som verkligen vill utveckla sitt förbund ger energi säger processledaren Lena fredén från SISU Idrottsutbildarna.

-Hos oss är förbundsutveckling ett av våra viktigaste uppdrag. Vi tror att starka
distriktsförbund ger starka föreningar. Men precis som hos föreningslivet  SISU kan inte göra något om inte föreningen/förbundet själva vill. Vi kan stötta och arbeta tillsammans. Men vi kan inte vilja åt någon annan. Och vill det vill styrelsen i Västsvenska VBF!

och vidare...

Söndagens arbete ska nu sammanställas till en liten enkel dokumentation som samtidigt blir ett fortsatt arbetsmaterial. Styrelsen arbetar sedan vidare med vem som gör vad, när var och hur osv. Jag ska vara med ytterligen en träff i november och då ska vi bl a fördjupa oss i vilket stöd föreningarna kan få av SISU Idrottsutbildarna avrunda Lena.

 

 

 

 

Skribent: Annika Hermansson
E-post: This is a mailto link

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Västsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastsvenskavbf@volle...

Se all info