Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet

18 DEC 2014 12:21
Vid årsmötet i våras blev Kevin Wasserfaller invald som ordförande för distriktet. -Jag har varit aktiv inom Volleybollen i tre år nu och under denna tiden har Volleybollen blivit en stor del av mitt liv detta är en kort berättelse om mig och mina år
  • Skapad: 18 DEC 2014 12:21

Vi bryr oss om Volleybollen

-Jag har alltid spelat fotboll och så även för tio år sen. Jag var utbytesstudent under gymnasietiden och besökte fotbollsgymnasiet i Degerfors. Bengt Arvidsson, en eldsjäl inom Volleybollen, ville starta ett herrlag i Orion. Dessvärre dök det bara upp en enda person, jag. Bengt föreslog att jag kunde träna med Orions Div. 2 lag, där han själv var tränare. På första träningen introducerade han mig till människan som jag nu har två barn med och kallar för fru. Sen dess har jag fått uppleva mycket och lärt känna många underbara människor. Mikaela Green som nu är elit domare och ordförande i värmlands och örebros volleybollsförbund. Jag har fått följa Madelen Greens utveckling från att hon var 11 år till Landlagspelaren idag. Samma gäller Jonna Wasserfaller som dessutom är min svägerska. Jag har sett stordåd, framtidstro och betydelsen av en engagerad person. De senaste tre åren har jag fått uppleva än mer dessvärre även saker som gör mig nedstämd. Trots att Volleybollen globalt sett är en av världens största sporter så är den långt ifrån detta i Sverige. Många klubbar har fått lägga ned eller varit nära att lägga ned.

Volleybollens skönhet

Jag vill att många fler få chansen att uppleva Volleybollens skönhet och kanske uppleva lite av det jag har fått uppleva genom Volleybollen. I min nya position som ordförande i västsvenskavolleybollsförbundets styrelse har jag chansen att sprida Volleybollen och att utveckla Volleybollen i mitt distrikt. Med detta uppdrag är jag dock inte ensam. Hela styrelsen hyser kärlek till denna fantastiska sport och vi alla vill utveckla Volleybollen och föra sporten framåt.

Bygga goda relationer

Några planer vi har i styrelsen är att bygga bättre relationer till de olika klubbarna inom distriktet. Vi siktar på att alla klubbar få en kontakt person i styrelsen som de kan kontakta om det uppstår några frågor eller om någon i dessa klubbar sitter på någon ide hur man för Volleybollen framåt och vill sprida denna. Dessutom underlättar ett tätare samarbete med klubbarna vårt uppdrag inom styrelsen. Det kommer bli lättare att både sprida information och att inhämta information från klubbarna.

Sprida kidsvolley

Ett av våra viktigaste Fokusområden är Kidsvolleyn. Vi försöker hjälpa olika klubbar att få igång en Kidsvolleyverksamhet, genom bland annat vårt samarbete med SISU. Med hjälp av SISU får de olika klubbarna möjlighet att erbjuda utbildningar för kidsvolley ledare. Vidare ska vi försöka att sprida Kidsvolleyn över andra kanaler. Ett av mina personliga områden i detta uppdrag är skolan. Jag själv jobbar som lärare och ser en möjlighet att göra Kidsvolleyn mer synlig genom att ge utbildning till lärare och lärarstudenter. I detta nu jobbar vi fram olika former på hur detta ska ske.

Synliggöra Volleybollen

Ett till mål vi eftersträva är att göra Volleybollen mer synlig. Vi har en hemsida, en Facebooksida och ska även vara aktiva på Instagram. Vi hoppas då så klart på hjälp från alla Volleybollare att hjälpa oss att sprida de nyheter som finns på dessa medier.

Tillsammans med klubbarna

Eftersom vi alla i styrelsen älskar Volleybollen vill vi utveckla denna fantastiska sport tillsammans med er andra volleybollfantaster. Vi behöver ta vara på de kunskaper och det engagemanget som finns i klubbarna och vara lyhörda för de röster i klubbarna.

- Till sist önskar vi från styrelsen en riktigt god jul och ett gott nytt år. Vi ser fram emot att samverka med er under 2015. 

Skribent: Annika Hermansson
E-post: This is a mailto link

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Västsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastsvenskavbf@volle...

Se all info