Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Nattligt dagsverke i Svenljunga

25 FEB 2013 17:55
45 lag samlades på fredagskvällen för den traditionsenliga Volleybollnatta som ingår i Mogaskolans dagsverke.
  • Skapad: 25 FEB 2013 17:55

Volleybollnatta har arrangerats i bortåt 20 år och är väl inarbetad i trakten. Som besökare får man känslan av att det är en ”hemvändarkväll” med en hel del f d elever på plats. Lagen består av gamla och unga, lärare och elever samt en blandad erfarenhet av att spela volleyboll. Matcherna spelas på tid, 10mn per match. Det är med andra ord högt tempo i hallen under kvällen. 

Det som är anmärkningsvärt är att det inte finns någon volleybollklubb i Svenljunga utan det är helt enkelt ett stort intresse för volleyboll som gör det möjligt att samla alla dessa lag. Denna gång var det drygt 400 som betalade inträde, inkl lagen, och bidrog till en god stämning i hallen. Runt midnatt avslutades det hela med finalerna men då hade undertecknad lämnat hallen. 

Förhoppningsvis kan detta volleybollintresse också fångas upp av det lokala föreningslivet där första steget är att hitta ledare till verksamheten.

Mogaskolans dagsverke samlar sedan 1990 in pengar till framförallt tre projekt: En skola för synskadade i Arad, Rumänien, ett barnhem i Pabrade, Litauen och till en by nära Jaffna, Sri Lanka.

Ta del av artikeln från Borås tidning.

 

Volleynatta Mogaskolan 

 Fotografer Mikael Svensson och Thomas Rydberg

 

Skribent: Erik Jurka

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Västsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastsvenskavbf@volle...

Se all info