Hoppa till sidans innehåll

Kidsvolleypremiär på sand gav mersmak

28 JAN 2013 12:55
Västsvenska VBF bjöd in till en kidsvolleyutbildning på sand i helgen. Instruktören och tillika kidsvolleyambasadören Mathias Morency hade en hektisk söndag som började i GBC lokaler för att entusiasmera 9 kidsvolleynyfikna deltagare med en kidsvolleyutbildning på sand som aldrig erbjudits tidigare. Direkt efter avslutad kurs åkte han till Tuve för att på samma entusiastiska sätt fylla deltagarna med nya uppslag på hur barn kan utöva kidsvolley.
  • Skapad: 28 JAN 2013 12:55

 Emil och Joel

Emil Ramini till vänster och Joel Einarssson till höger  säger båda att de kommer ha nytta utav utbildningen, Joel har i dagsläget äldre träningsgrupper men får han ansvaret för något yngre spelare så är kidsvolley helt rätt. Emil har ambitioner i att starta upp en kidsvolleygrupp. Han får tips av instruktören Mathias Morency att skapa en välstrukturerad organisation runt kidsvolleygruppen med många medkollegor. Som exempel beskriver han sin egna klubb Habo Wolley som idag har 10 ledare till en kidsgrupp på 30-40 barn.  

 

Linda Grönberg, en av initiativtagarna till kursen, tyckte att utbildningen var rätt bra. -Jag hade ju ingen som helst koll på Kidsvolley, förutom det lilla i reglerna som jag läst. Det blir ju aldrig riktigt tydligt förrän man får testa och se det själv. Sen blir det ju lite vad man gör det till.

Linda Grönberg

Här kan du läsa mer om kidsvolley och anmäla dig till nästa utbildning

Skribent: Annika Hermansson

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Västsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastsvenskavbf@volle...

Se all info