Hoppa till sidans innehåll

Katrineholm för Västsvenska distriktet

12 JAN 2015 14:01
GP i Katrineholm är en samlingsplats för stora delar av Volleybollsverige. Nästan alla distrikt är representerade i någon form, om GP för seniorerna, ungdoms- gp eller distriktsslaget.
  • Skapad: 12 JAN 2015 14:01

Västsvenska distriktet hade ett tjej och ett kill distriktslag med sig. Tjejerna kom från hela sex olika klubbar. Hos killarna var Habo starkast representerat med många framtidshopp som troligtvis kommer representera distriktet även nästa år. Men även i Ungdoms gp var lag från vårt distrikt med. Tuve på tjejsidan och Habo på killsidan.

Den 4:e Januari åkte bussen från Tuve till Katrineholm. På vägen plockades upp båda distriktslagen och Habos ungdomslag som alla såg till att få till en sista träning i Habo innan det bar av. Bussen var fylld, fylld av spelare och ledare, fylld med spänning och förväntning, fylld med den positiva energi som förväntningar inför stora evenemang för med sig.

Alla spelade efter sin bästa förmåga under de två dagar turneringen pågick. Spelarna gav allt för att vinna. Resultaten blev olika men överlag blev det en lyckad turnering för vårt distrikt.

Habos ungdomslag kammade hem fjärde platsen. Tuve knep till och med tredje plats. Killarnas distriktslag blev även de fyra. Tjejerna blev sexa.

Även om placeringen på en turnering är viktiga och de goda resultaten vi uppnådde är glädjande, finns det även andra aspekter som är av stor vikt. Spelglädjen som syns hos spelarna är fantastiskt att se, att spelare även efter en förlorad match känner glädje inför att fått spela och vilja spela mer. Att spelarna ger sitt allt för att vinna. Och sist men inte minst att utvecklas, även om det bara är två dagar växer spelarna med varje match de spelar.

Den 6:e tog bussen oss hemåt igen, bussen var nu fylld med andra känslor. Stolthet, vänskap, trötthet, lugn men även lite vemod över att fantastiska dagar med mycket bra volleyboll nya kontakter kom till sitt slut.

Skribent: Annika Hermansson
E-post: This is a mailto link

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Västsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastsvenskavbf@volle...

Se all info