Hoppa till sidans innehåll

Föreningsutvecklingsprojektet är på gång på fullt allvar!

17 FEB 2011 13:38
Västsvenska Volleybollförbundet har nu fått sina två utvalda föreningarna Alingsås VBK och Falköpings VBK att genomföra sina första processdagar i föreningsutveckling.
  • Skapad: 17 FEB 2011 13:38

Alingsås VBK lade sin process i Falkenberg under ett dygn. Föreningen som idag har ett damlag i div 2 samt ett ungdomslag har som målsättning att få in fler ungdomar i föreningen och få en tydlig struktur i styrelsearbetet. Arbetet som Malin Andersson från SISU Riks och Camilla Park från SVBF ledde var dels en inspirationsträff men också att hitta verktyg för styrelsen att lära känna varandra och lära känna sitt uppdrag. Så här säger ordrörande Frida Eriksson:

”Bra att få större inblick i hur SISU och SVBF arbetar och på vilket sätt man kan ta hjälp av dem. Kul att få spåna och vara kreativ kring klubbverksamhet, det väckte nya idéer om hur man kan göra saker annorlunda samtidigt som man insåg att mycket även fungerar bra i nuläget!” 

Falköpings VBKs styrelse samlades i Skövde på Billingehus och leddes av Bea Ahlperby SISU Riks tillsammans med Camilla Park och Annika Hermansson, SVBF. Gruppen sattes i arbete och processledarna upplevde att gruppen har energi och stor motivation för att driva föreningen framåt. Efter dygnet kom Falköpings VBK fram till att fortsätta jobba med framförallt med mötesstruktur, få till en utbildningsplan och få bättre kunskap om idrottslyftet.

Styrelsearbete i Falköpings VBK

Tidigare har Storumans IK genomgått detta dygn av föreningsutveckling. Några föreningar som är på G är Fyrishov BC, Kalmar VBK, Vännäs VBK, Halmstad VBK och KFUM Skellefteå.

Skribent: Camilla Park

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Västsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastsvenskavbf@volle...

Se all info