Hoppa till sidans innehåll
Påsklov Falköpings VK

Falköpings VK lyckades bra med Idrottslyftet!

06 APR 2013 10:26
Falköpings VK arrangerade under påsklovet 2013 en beachvolleyturnering
Nina Olsson från Falköpings VK säger: "Nu är första ungdomsturneringen i Falköpings VK:s regi avklarad i beachhallen. På kort tid fick vi 10 lag att anmäla sig med hjälp av affischer på gymnasiet och via facebook.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:10

Starten gick kl 10.00 måndagen den 25:e mars. Spelet flöt i 3 grupper med olika konstellationer av lag. Deltog gjorde spelare som inte idrottar alls till de som går på riksidrottsgymnasiet volleyboll. Det var även en mix av kill- och tjejlag samt mixade lag. Tävlingschef var Nora Uka som går i 2:an på gymnasiet. Till sin hjälp hade hon flickor från U19 som dömde matcherna som spelades på de 3 banorna. Vid tretiden fick vi en segrare i den första påskbeachen och jag tror att alla var trötta och glada efter en solig dag i beachhallen."

J8UmQvW2mmBD3MFZVqHM

Syftet med turneringen var att skapa en bra aktivitet för lediga ungdomar och få fler att idrotta. Falköpings VK menar att beachvolley är en kul form som kan locka de som inte har någon idrott för tilfället.

Genom att ungdomar i Falköpings VK fick vara med och forma turneringen, fick de lära sig föreningsarbete. Detta leder förhoppningsvis till att fler väljer att idrotta och dessutom kan vi fånga upp ungdomar till föreningsverksamheten, menar Nina Olsson, ansvarig i Falköpings VK.

Föreningen sökte Idrottslyft för att genomföra aktiviteten och hoppas på att kunna arrangera liknande aktivitet vid kommande lov eftersom konceptet fungerade bra.

Skribent: Erik Jurka

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Västsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastsvenskavbf@volle...

Se all info