Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kungälv Volley

Ensamkommande flyktingungdomar tränar volleyboll

17 MAJ 2015 10:45
Tillsammans med Kungälvs roddklubb deltar Kungälv Volley i en idrottsskola för ensamkommande flyktingungdomar. Ett 20-tal ungdomar har kommit på varje träning, där många hört av sig och vill fortsätta.
  • Skapad: 17 MAJ 2015 10:45

- Vi har tidigare i styrelsen pratat om att dra igång träningar för ensamkommande så när detta initiativ kom upp så ville vi givetvis gärna vara med. Lagidrott och framförallt volleyboll är ett riktigt bra sätt att integrera sig in i samhället samtidigt som man får något positivt att hålla på med, säger Per Ramnemark i klubbens styrelse.

Samarbete med roddklubben

Kungälv Volleys styrelse läste en artikel i Kungälvs-Posten om Göran Svensson, ordföranden i roddklubben, som är initiativtagare till idrottsskolan. Styrelsen kontaktade Göran, för att samarbeta, och så blev det.

De flesta ungdomarna kommer från Afghanistan, är utan föräldrar här i Sverige. De bor på olika ställen i Kungälv, och har kommit till träningarna, där volleybollklubbens Hernan Naranjo är deras tränare.

Det har varit en stor succé med många unga som kommit till varje träning, och har efterfrågat fler träningar.

-Det är härligt att se den glädje dom uppvisar när dom spelar inte minst med tanke på allt tragiskt dom har i bagaget. Förhoppningsvis kommer flera av dem att träna mer frekvent med oss i höst, avslutar Per Ramnemark.

Skribent: Annika Collin

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Västsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastsvenskavbf@volle...

Se all info