Hoppa till sidans innehåll

Distriktslägret i Habo

29 SEP 2014 13:05
Under helgen har Habo Wolley anordnat läger för killar och tjejer födda 2000-2002 från hela västsvenska distriktet. Några spelare födda 2003 fick också chansen att vara med och visa upp sig.
  • Skapad: 29 SEP 2014 13:05

Lägret var en första etapp i att forma det distriktslag som ska spela det anrika Distriktsslaget under trettonhelgen, där alla Sveriges volleybolldistrikt utmanar varandra. Lägret var också ett tillfälle för spelare från olika klubbar att träffa varandra, knyta nya kontakter och givetvis att utvecklas som volleybollspelare.

De 19 tjejerna och 13 killarna tränades av elitspelare från Habo Wolley och KFUM Göteborg samt Mathias Morency, Habo Wolleys f.d elittränare tillika en av landets mest rutinerade ungdomstränare. På grund av att vi var så pass många ledare, sju stycken, fanns det stora möjligheter att individanpassa träningen, vilket gjorde att den stora skillnaden i erfarenhet mellan deltagarna inte var något hinder. De som inte kommit lika långt kunde använda de mer erfarna spelarna som draglok och man kan säga att alla 32 deltagarna gick framåt, men de som hade spelat minst tidigare utvecklades mest.

Förutom att spela volleyboll gjorde vi andra typiska lägeraktiviteter som pizzamys, rundpingis och en levande tipspromenad där volleybollspelarna fick visa kvaliteter i såväl hårstyling som kolasnöresuppsugning.

Några av de deltagande tjejerna beskriver lägret som bra och givande, men att det roligaste var att bli väckt av kastrullock. Vissa grabbar tyckte att lägrets höjdpunkt var kvällen medan andra helt enkelt tyckte att volleybollträningarna var det bästa. Det enda alla enades om var tråkigt var att städa, men plockar man fram får man ju också plocka bort.

- Jag tycker att på det stora hela flöt det på bra. Volleybollträningarna höll hög klass och ungdomarna skötte sig mycket väl både på och utanför planen. Som arrangör hittar jag dock alltid förbättringspunkter, och min att tänka på-lista för nästa läger börjar redan bli lång. Förhoppningsvis var det trots allt ett bra läger och med tanke på ungdomarnas positiva reaktioner är jag övertygad om att vi lyckades anordna en trevlig helg för dem, samt att de återvänder hem till sina klubbar som bättre volleybollspelare summerar Arvid Haag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skribent: Annika Hermansson
E-post: This is a mailto link

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Västsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastsvenskavbf@volle...

Se all info