Hoppa till sidans innehåll

Allt fler startar med kidsvolley

14 AUG 2013 14:17
Allt fler föreningar inser att det är enkelt och roligt att starta en ny kidsvolleygrupp. Kidsvolley är utvecklat för pojkar och flickor mellan 6 och 9 år och handlar om att ha roligt med kompisar och samtidigt lära sig passa, ta emot och använda bollen. Tåsjödalens IK finns i Mittsvenska VBF och är en av föreningarna som kommer att starta med kidsvolley under hösten.
  • Skapad: 14 AUG 2013 14:17

Tåsjödalens IK är en av föreningarna som precis ansökt om ett startpaket via Idrottslyftet. Ett startpaket kan alla föreningar som planerar att starta en ny grupp söka för att få hjälp att komma igång. Paketet innehåller material såsom bollar, nät, kidsbingo och material för att bedriva en kidsvolleyträning.
 
-Vi planerar komma igång i höst när skolorna börjat igen. Föreningens avsikt är att även skolan ska ta del av detta och spela under barnens gymnastiklektioner säger Richard Persson som är engagerad i Tåsjödalens IK. Vi har inte haft kontakt med annan förening ännu, Umeå ligger 29 mil från oss men vår tanke är att skapa intresse bland föreningar i vår närhet för att få överkommliga avstånd till match, cuper mm.
 
Vill du lära dig mera om kidsvolley så är all utbildning är subevntionerad av idrottslyftet så utbildningen är kostnadsfri för dig som deltagare.

Anmäl dig via utbildningsmodulen.
Ansök om ett startpaket för kidsvolley
Läs mer om kidsvolley och se på kidsvolleyfilmer

Skribent: Hanna Wigertz Qvist
E-post: This is a mailto link

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Västsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastsvenskavbf@volle...

Se all info