Hoppa till sidans innehåll

Volleyboll gör comeback i stan och KFUM ska spela sig i form


Johan Rylander skriver i GP den 20/10- 2013

 Idrottshögskolan, alldeles intill Bergakungens nedsprängda biografer. Det sitter 120 personer på provisoriska läktare i den gigantiska sporthallen - och ser comebacken för 031-volleybollen i den allra högsta serien.

Riktigt skoj - en kanonsport mitt i stan, utan hutlösa priser och med sevärt och snabbt spel. Låt vara att KFUM Göteborgs tjejer fick stryk av Svedala VBK med 0 - 3 (19 - 25, 21 - 25, 21 - 25). - Vi kan bättre, men vi ska absolut inte skämmas. Vi kan inte träna oss bättre - utan vi måste spela oss bättre, säger tränaren Lena Zetterberg.

Svedala är också ett av landets bästa lag - slog svenska mästaren Katrineholm i premiären. Göteborg fick i sin tur en gratisbiljett till den högsta serien, då kvalvinnaren Ljungby drog sig ur.Tränare Zetterberg lirade i landslaget i mitten av 80-talet - och la karriären på hyllan 1990, men leder KFUM Göteborgs återkomst i högsta serien tillsammans med spelande tränaren Frida Karlsson.

I Göteborg finns inte ett enda proffs - när alla andra lag i elitserien, som gårdagens motståndare Svedala, har tre ... - Vi kommer inte att ha proffs i klubben heller. Aldrig nånsin, säger Lena Zetterberg bestämt.

Hon tror att svensk volleyboll försenas i utvecklingen av att tre proffs tar upp platser i alla elitlag. Sedan har inte KFUM Göteborg pengarna heller. Intersport har i alla fall gått in som sponsor - och inför matchen mot Svedala hade klubben nya tröjor, tryckta dan innan. - Vi har bidrag från KFUM, men annars sköter vi det mesta själva, berättar Lena.

Bortamatcher?
- Då hyr vi minibuss. Och åker med en bil, berättar Zetterberg.

Löner?
- Inga alls. Jag får inte ens parkeringspengar till bilen, så jag går till matcherna, skrattar Lena.

Det borde förresten fler göra. Nästa match är på torsdag, hemma mot Falköping. Det är en match som KFUM Göteborg absolut kan vinna ... Det finns ett lovande spel, som bland annat Sanna Schultz och Ellinor Nilsson visade upp. - Vi spelar redan riktigt bra i flera bollar. Men sedan glömmer vi bort taktiken och släpper några lätta ... får vi bara ordning på det kan det bli riktigt bra, säger Lena Zetterberg.

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:28 Skribent: Annika Hermansson
E-post: This is a mailto link

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Västsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastsvenskavbf@volle...

Se all info