Hoppa till sidans innehåll

Spontan sport gav nya vänner


Jonna Andersson skriver för Jönköpings-posten den 19 juni 2013 om beachvolleyn i Jönköping.

Solen lyser och Vätterns vatten kluckar mot stranden. Mitt bland alla grillande kompisgäng sträcks volleybollnäten och planerna markeras ut. Samtidigt fylls sanden av skrattande människor som bollar in. Det är onsdagskväll och det är dags för

...beachvolleybollturnering. Varje onsdag anordnas på Vätterstrandens beachvolleybollplaner en turnering öppen för alla. Stämningen inför kvällens turnering är på topp och i sanden bland alla deltagande hittar vi Brita Vonstad från Norge. - Jag är här i kväll för att spela lite beachvolleyboll och för att ha kul. Onsdagsturneringarna kräver ingen större rutin eller erfarenhet, utan är till för alla som vill spela.

- Det bästa med turneringen är att det är ett seriöst upplägg men inte på blodigt allvar. I stridens hetta kan det givetvis bli allvar av det eftersom man vill vinna. Men oftast spelar alla för att ha roligt och det är alltid en go stämning bland lagen.Att lagen alltid lottas ihop på plats gör det hela också lite mer spännande eftersom att man aldrig vet vem man kommer att bli i lag med.Dessutom gör det att mindre rutinerade spelare och mer rutinerade spelare kan få spela med varandra vilket gör att alla får en rättvis chans i själva turneringen, säger Brita.

För Brita blev beachvolleybollturneringen ett sätt att få nya kompisar då hon flyttade till Sverige för två år sedan.

- För mig var det viktigt att hitta kompisar så fort som möjligt då jag flyttade till Jönköping. Vänner är ju ändå det som gör att man trivs. Jag har tidigare spelat volleyboll inomhus både i Norge och i Falköping och såg volleybollen som ett sätt att träffa nya människor. Jag började leta efter människor med samma intresse och hittade tillslut Jönköpings Beachvolleybollklubb på Facebook och fick på så sätt också nys om turneringarna på onsdagskvällarna. Nu har vi blivit ett gäng som alltid är med i turneringen och vi trivs väldigt bra ihop, säger Brita.

Nu är hon med på så många onsdagsturneringar som möjligt under sommaren, om hon inte är hemma i Norge.

För att vara med i turneringen krävs bara en anmälan men ibland inte ens det.Oftast går det att bara komma till volleybollplanerna en stund innan turneringens början för att få vara med och spela. Du behöver inte heller tänka på att ha med dig någon att spela med. Vill du däremot vara garanterad en plats gäller det att anmäla sig på Jönköpings Beachvolleybollklubbs Facebooksida.

- Jag är i dag medlem i klubben och kommer oftast bara hit utan att anmäla mig.Även om det är mycket folk brukar alla får spela,säger Brita.

Hur går det i kväll?

- Jag känner lukten av seger i luften i kväll,säger Brita.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:28 Skribent: Annika Hermansson
E-post: This is a mailto link

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Västsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastsvenskavbf@volle...

Se all info