Hoppa till sidans innehåll

Ny sport i Ulricehamn


Per-ove Ståhlbrand från Svenljunga & Tranemo Tidningen skriver den 13 juni 2013 att det ska spelas kidsvolley i Ulricehamn -på stranden och inomhus.

Ulricehamn Kidsvolley är en sport som växer lavinartat. snart kan den också komma till Ulricehamn.

Förra helgen arrangerades en stor kidsvolleykonferens. 69 engagerade deltagare ville vara med och bidra till att skapa ett större intresse kring sporten. Bland dem Tina Shahyadi, Ellen Cahill, Malin Lennartsson, Ebba Theander från Uno Volley i Ulricehamn.

Från konferensen kunde de, utöver autografer från sina favoritspelare i landslaget, också ta med sig tips på hur de hemma i Ulricehamn ska engagera föräldrarna på ett mer aktivt sätt än vad de gjort tidigare.

- Ja, det skulle vara värdefullt att engagera föräldrarna så de blir ett stöd under timmen vi har ihop med barnen, säger Ellen Cahill. Dessutom blev jag lite nyfiken på Volleybompa som Habo Wolley pratade om.

Syftet med kidsvolleykonferensen var att skapa ett större intresse kring kidsvolleyn och att ta fram gemensamma mål och strategier för rekrytering.

- Detta blir nu underlaget för distriktstyrelsernas fortsatta jobb med rekrytering, säger Camilla Park, projektledare för konferensen. I Ulricehamn är de unga tränarna nu förberedda för att till hösten starta nya grupper i kidsvolley och något som kallas volleybompa.


 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:28 Skribent: Annika Hermansson
E-post: This is a mailto link

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Västsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastsvenskavbf@volle...

Se all info