Hoppa till sidans innehåll

Kaisa Slutar spela


Christer El-Mochantaf från Skaraborgs Läns Tidning skriver om Kaisa den 26/6- 2013.

Sju säsonger i elitserien, två SM-guld och flertalet landskamper i bagaget. Då väljer 25-åriga Kaisa Wallin att lägga skorna på hyllan - till en början i ett år. - Jag har tänkt tanken ett par år men aldrig kommit mig för, säger Wallin, bördig från Vara. Efter guldet med Katrineholm för tre år sedan bytte Kaisa Wallin klubbadress till Lindesbergs VBK.Även där spelade hon hem ett SM-guld. Nu väljer liberon dock att lägga av - blott 25 år gammal.

- Jag har spelat i Elitserien i sju år och volleyboll i totalt 14. Jag kom till en punkt nu där jag känner att mycket annat tar tid och i den här sporten måste man verkligen vara hängiven om det ska fungera. Jag har tappat suget, berättar hon. En annan anledning som nämns är tidsbristen. Kaisa arbetar som Customer Service Manager på Hasselfors garden och har dessutom pendlat till Göteborg för att studera projektledning och business management.

- Jag är en sådan som vill göra allt till 100 procent, och det går inte att satsa det på alla de här sakerna. Det pallar inte kroppen med längre. Nu får jag ta ett viloår och sätta prio på mig själv, säger Kaisa som dock betonar att hon trivts utmärkt i klubben - men kontraktet går ut första juli.

Hennes nej tack kommer även att gälla för landslaget, där Kaisa var med och spelade EM-kval i höstas. Men även om hon stängt alla dörrar kanske det blir en comeback framöver - om tiden finns. - Jag kanske får suget tillbaka i vinter eller om ett år, då får vi se då. Kanske förlänger hon då den redan meritfyllda karriären ytterligare. Men redan nu har hon sina favoritminnen.

- Det finns jättemycket, men det var kul att spela i Vara. Vi var åtta tjejkompisar som håller ihop än i dag och vi spelar en turnering varje år tillsammans i Göteborg.Det är jätteroligt att vi hållit ihop så och vi är riktiga livsvänner. Sedan självklart SM-gulden och EM-kvalet senast.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:28 Skribent: Annika Hermansson
E-post: This is a mailto link

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Västsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastsvenskavbf@volle...

Se all info