Hoppa till sidans innehåll

Jag hade förväntat mig olika förslag


Jönköpingsposten uppmärksammar Casanova den 13 juni 2013

När Felix Casanova, 2010, skrev på för Habo Wolley benämndes han som en "önsketränare". Nu, 2013, efter ännu en sorti i kvartsfinalen, sa klubben tack - men nej tack. - Men jag tycker att det har varit en positiv period i klubben, säger Felix

- Vad ska man säga? Habo går vidare med en annan tränare. För min del hade det inte varit några problem att fortsätta, men klubben kommer med sina beslut och jag respekterar det, säger Felix.

Felix har en imponerande meritlista,bland annat har det blivit en fjärdeplats i OS 1992, VM-silver 1990 och totalt 360 landskamper med hemlandet Kuba. När sedan spelarkarriären var över lade han allt fokus på volleybollgymnasiet i Falköping.

Och nu efter tre år i Habo var det alltså dags för Casanova att tacka för sig.

- Jag kom till Habo när de precis hade kvalat för att hänga kvar i elitserien. Jag tycker att jag har tagit dem till en annan nivå och gjort dem till ett etablerat lag i elitserien.

- Vi hade både bra och dåliga stunder tillsammans,men jag tycker det har varit en positiv period.

Efter säsongens slut hade Felix förväntat sig en diskussion med klubben om en fortsättning.Men i stället för en fråga, kom ett beslut.

-Vi har inte pratat om olika lösningar, kanske hade det till exempel varit bra om jag kunde vara ett bollplank åt den nye tränaren (Robert Blomqvist). Men de har inte pratat om några möjligheter, säger Felix.

- Jag hade förväntat mig olika förslag, där det var upp till mig att tacka ja eller nej. Men så blev det inte riktigt.

För 46-åringen är det nu ovisst hur mycket volleyboll det blir i framtiden.

- Det blir en liten volleybollsemester och det känns okej att lämna Habo. Jag tar dagen som den kommer, kanske går jag vidare till en annan klubb eller så gör jag inte det. Som det är just nu är jag inte så väldigt sugen,men jag är villig att lyssna på förslag.

2010 var Casanova en "önsketränare" för Habo Wolley.

Men efter tre säsonger i klubben fick kubanen lämna sin tränarroll för Robert Blomqvist.

- Jag kan i alla fall säga att jag inte skulle ha gjort något annat. Jag ångrar ingenting och skulle jag få göra om det igen,hade jag gjort precis likadant, säger Casanova.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:28 Skribent: Annika Hermansson
E-post: This is a mailto link

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Västsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastsvenskavbf@volle...

Se all info