Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Beachvolleyfestivalen


Cecilia Karlsson från Borås tidning skriver om Beachvolleyfestivalen den 17/6 2013. Spänstiga hopp blandades med magplask i sanden när Ekhagen Beachvolleyfestival gick av stapeln i helgen. Stämningen var på topp under turneringarna där elit mötte nybörjare.

Det blåser snålt och regnet hänger i luften. Men det stoppar inte Jakob Andersson och hans lagkamrat Adam Jaxelius från att spela i linne och shorts.

- Man blir varm av att hålla igång, det är sjukt roligt. Vi var lite ringrostiga i början men nu går det bra, säger Jakob Andersson.

På EFS sommargård Ekhagen är det full rulle vid beachvolleyplanerna. En fyramannaturnering med 15 lag är redan avgjord och gruppspelen för totalt 26 tvåmannalag har precis avslutats. Nu stundar kvartsfinaler i klasserna herr, dam och mix. Åldrarna är blandade precis som kunskaperna - det finns både nybörjade och elitspelare på plats.

- Det är en god stämning. Förra året startade vi turneringen och i år har det växt, det är fler lag och många som kommer hit och tittar på, säger Henrik Strömbom från arrangören Kristen Idrottskontakt (KRIK). En gång i veckan samlas drygt 50 personer inom KRIK för att bland annat spela basket, fotboll och volleyboll. Grunden i nätverket är den kristna tron men alla är välkomna till aktiviteterna.

- Det spelar ingen roll vilket samfund man är med i eller om man inte är troende. Vi har väldigt roligt och det är ett bra sätt att träffa nya kompisar, säger Henrik Strömbom. Med turneringen hoppas man också att fler i Borås får upp ögonen för beachvolleyn och Ekhagen. Inför helgen har man gjort i ordningen en ny läktare och tagit dit fräsch sand.

Visa tidningssida

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:28 Skribent: Annika Hermansson
E-post: This is a mailto link

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Västsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: vastsvenskavbf@volle...

Se all info