Hoppa till sidans innehåll
Foto: Picasa

Visst du.....

14 MAR 2013 13:12
att över 1000 barn under 10 år spelar kidsvolley i Sverige? ...att fler än 60 föreningar har kidsvolleyaktivitet? ...att över 7000 idrottslärare/idrottslärarstudenter är utbildade i kidsvolley? ...att 13 föreningar har kidsvolleyverksamhet i Sydsvenska VBF?
  • Skapad: 14 MAR 2013 13:12

Kidsvolleyn blommar i Svensk volleyboll. Turneringarna växer och till helgen kommer över 30 lag att spela och över 200 barn få guldmedaljer hängandes runt halsen i Engelholm nere i Skåne. I april anordnas en turnering i Habo där det säkerligen kommer lika många barn. Det spelas kidsvolley från norr till söder. I förra veckan så annordnade Westan VK en turnering där 20 lag från sex föreningar spelade.

Kidsvolley är volleybollformen som vänder sig till barn mellan 6-9 år. Spelet handlar om att kasta och fånga bollen och barnen spelar på en badmintonplan. Spelformen bidrar till att alla barn är aktiva och delaktiga! Föreningar jobbar på att få bra stämning i grupperna och kamratskap står högst upp på agendan. Kidsvolley handlar om lekfullhet, glädje och att hjälpa sina kompisar på banan samtidigt bli vän med bollen. Fairplay genomsyrar spelformen.

 

Läs mer om kidsvolley här

Följ med på kidsvolleykonferens den 24 maj i Halmstad

Idrottslyftet stöttar kidsvolley!

Kidsvolley inom Sydsvenska Volleybollförbundet

För mer info om hur du startar en kidsvolleygrupp kontakta This is a mailto link

Skribent: Camilla Park

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Sydsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sydsvenskavbf@volley...

Se all info