Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Underlag inför 2019/20

30 APR 2019 20:03
Sydsvenska Volleybollförbundet har tagit fram ett formulär som alla föreningar uppmanas att fylla i gällande säsongen 2019/20. Sista dag för att lämna sitt svar är 15/5.
  • Uppdaterad: 30 APR 2019 20:03

Inomhussäsongen är avslutad eller håller på att avslutas för de flesta och för att kunna planera kommande säsong vill styrelsen i Sydsvenska Volleybollförbundet få in ett underlag för hur det ser ut i föreningarna runt om i förbundet. Därför har nedan formulär tagits fram och det är MYCKET viktigt att ALLA föreningar tar sig tid att svara på frågorna och uttrycka sina åsikter för att ingen ska känna sig överkörd. Dessutom är det viktigt att så många föreningar som möjligt har möjlighet att skicka en representant till kommande planeringsmöte.

Enkäten består av tre delar där första delen endast är en uppskattning av hur många ungdomslag varje förening kan tänkas ställa upp med under kommande säsong. Andra delen är en öppen del där man kan lämna tankar kring Division 3 kontra Sydsvenskan i dess nuvarande form. Sista delen är en helt öppen del där man kan komma med övriga tankar och synpunkter.

Division 3 
Det har föreslagits att starta upp en nationell Division 3-serie Sydvästra som ersätter alternativt kompletterar nuvarande Sydsvenskan och spelas med sammandrag. Mycket kan diskuteras kring detta och meningen är alla föreningar ska få tycka till. Några tankar är dessa:

Fördelar med nationell Division 3-serie:
- Lämplig för U20-lag eller B-lag som inte kan spela match varje helg i Division 2
- Föreningarna tvingas ha lag vid varje sammandrag för att inte lämna WO och det blir lättare att planera säsongen
- Skånes Volleybollförbund kan bjudas in i säsongsplaneringen och det blir fler lag vid sammandragen

Nackdelar med nationell Division 3-serie:
- Nya lag får inte chansen att vara med under säsongen
- Lag som har svårt att få ihop spelare och som bara kunnat med vid enstaka tillfällen under säsongen kan inte vara med över huvud taget
- Ökade kostnader för förbundet
- Sydsvenskan finns redan och fungerar bra för de föreningar som är med, övriga föreningar har hela tiden varit välkomna att delta

U16-20
Under säsongen har det varit mycket tunt med lag i framför allt U18/20. Kanske kan föreningarna som har lag i den åldern prata ihop sig så att så många som möjligt kan närvara vid varje sammandrag.
Även U16/17 har också haft vissa bekymmer. Kanske ska man i båda klasserna öppna upp för mer samarbete med Skåne och göra en gemensam säsongsplanering?

Och till sist, här är länken till formuläret, svara senast 15/5
Skribent: Anna Kjell
E-post: Adressen Gömd

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Sydsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sydsvenskavbf@volley...

Se all info