Hoppa till sidans innehåll

Nu har det börjat!

05 JAN 2014 15:33
Följ rapporteringen från distriktsslaget i Katrineholm, samt de sydsvenska ungdomslagen som spelar Ungdomens GP.
  • Uppdaterad: 14 APR 2016 10:19

Sidan uppdateras

Pojkarna har spelat sin första match mot Östsvenska och vann komfortabelt med 25-6, 25-7. Det blev en bra första match för laget och coach Per Gruvaeus spelade runt på alla spelare och såg till att alla spelare bidrog till denna seger. Bra serve och bra snack på planen var det som tas med som viktiga moment inför fortsättningen. Nästa match mot Nordsvenska 14.00.
Tjejerna vann första set mot Värmland/Örebro med 25-16 men fick ge sig i andra med 24-26. I tredje set tog tjejerna kommandot igen och vann det med 15-8. Matchens lirare blev Wilma Calmfors,Värnamo.

Dagens andra gruppspelsmatch vann pojkarna mot Nordsvenska och får därmed spela semifinal imorgon. Pojkarna från norr visade stor kämpaglöd och gav inte bort några bollar utan rejäl kamp. Här gällde för sydsvenskarna att avgöra bollen för blev det försiktigt anfall så kom bollen oftast tillbaka.  Semifinalen i morgon blir antingen mot Västsvenska eller Östsvenska.

Flickorna fick däremot kännas vid en förlust mot Stockholm/Gotland och måste spela en kvartsfinal mot Västsvenska om det skall bli kamp om medaljer i morgon. Den kvarten lyckades tjejerna vinna efter en gedigen kämpainsats. Första set förlorades med stora siffror och det var underläge i andra set men tjejerna vände och tog hem det avgörande setet också  med 3 bollars marginal. Tjejerna gör en gedigen laginsats och med ett bra grundspel kan passare Filippa Johansson sätta upp bra bollar till kompisarna. Wilma som är ett år yngre än sina lagkamrater tar ett stort ansvar på banan och fortsätter att göra en viktig insats för laget. Alla 6 lagen håller en ganska jämn nivå och vi får fortsätta att räkna med jämna och spännande matcher.

Så här långt har det gått bra och både pojkarna och flickorna är rejält laddade inför morgondagens semifinaler. Kolla länken!
http://www.profixio.com/resultater/vis_kampsok.php?turn=ds14&lev1=d&dag=2013-01-06

 

I U GP vann tjejerna från Värnamo och Gislaved en av två matcher och spelar var sin semifinal.

Hylte/Halmstads pojkar har två förluster och spelar om 5/6 plats medan Falkenbergs killar har  vinster mot Lund och Vingåker så de har också en semifinal att spela innan det blir vila för dagen.


3 av åtta lag i semifinal från Sydsvenska - bra jobbat!

Skribent: Sofia Dahlström
E-post: This is a mailto link

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Sydsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sydsvenskavbf@volley...

Se all info