Hoppa till sidans innehåll

Ljungby VBK en förening på G

03 NOV 2010 13:18
Ljungby VBK har under många år varit en framgångsrik förening på seniorsidan med dam och herr lag i högsta serien. De senare åren har de tappat mark på ungdomsrekryteringen, ledarsidan samt seniorverksamheten. Detta är något som styrelsen i föreningen nu vill ändra på och ser en ljus framtid till mötes.
  • Skapad: 03 NOV 2010 13:18

Lena Falk (tidigare Carlsson) är en spelare som har varit Ljungby VBK trogen, här berättar hon lite hur det ser ut i föreningen idag. 

Vi är ca 60 medlemmar, just nu har vi bara flick och damlag i föreningen. För ett par veckor sedan anordnade vi en Kidsvolleyutbildning där över 20 ledare, spelare och pedagorger gick. Detta är en del av vår rekryteringssatsning som vi gör.

Utbildningsdeltagare i Kidsvolley

Ljungby VBK introduserar Kidsvolleyn genom Ljungby kommuns Idrottsskola. Idrottsskolan riktar sig till alla barn i åk 1 och åk 2 i hela Ljungby kommun. Där får barnen testa på olika idrotter och föreningsaktiviteter under några veckor innan man går vidare till en ny aktivitet. Vi i LVBK hade tre tillfällen då mellan 45-50 killar och tjejer i åk 2 fick testa på Kidsvolleyn.  Vi fick väldigt bra respons både från föräldrar och barn och det var roligt att vara ledare. Samma vecka som vi hade den sista idrottsskoletillfället startade vi upp en Kidsvollygrupp på fredagen. Nu ska vi ha ett träningstillfälle i veckan fram till jul, sen får vi se hur vi forsätter, beroende på hur många barn som har kommit till oss. Men vi ska inte ge upp om intresset är tunt i början! det är ju lite svårt att köra igång med ny verksamhet mitt i en termin, då de flesta redan har "valt" sina aktiviteter.

Vi i föreningen känner att om vi ska bli en starkare förening och öka medlemsantalet måste vi kunna locka till oss yngre utövare, därför känns Kidsvolleyn helt rätt! vi kör igång i hyfsat liten skala, men hoppas på att verksamheten kommer att växa och att vi även kan locka till oss killar, så att vi inom några år kanske kan ha några pojklag och senare herrlag. Vi hoppas också att detta gör att fler får upp ögonen för idrotten volleyboll så att denna underbara sport kan överleva en nedåtgående trend här i Ljungby.Föreningen är också en av Sydsvenska VBFs utvalda föreningar som ska få möjlighet att ingå i föreningsutvecklingssatsningen som distriktet har. Satsningen handlar om att lära känna varandra i styrelsen samt lära känna sitt uppdrag och därefter jobba med konceptet "Målstegen" som SISU Idrottsutbildarna jobbar med. Detta ska leda till en starkare styrelse med förankring i hela föreningen som i sin tur leder till en långsiktig satsning på volleybollens framtid i Ljungby.Skribent: Camilla Park

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Sydsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sydsvenskavbf@volley...

Se all info