Hoppa till sidans innehåll

Kvalet inför flickornas U17-poolfinal spelat.

09 DEC 2013 20:06
Sju lag samlades i Vessigebro på söndagen för att göra upp om sex platser i poolfinalen. Matcherna spelades på 3 banor och då fick det sjunde spellediga laget funktionera på alla matcher med hjälp av några extra ledare. Det gick alldeles utmärkt.
  • Uppdaterad: 14 APR 2016 10:19

Till semifinalspel tog sig Gislaved och Hylte/Halmstad från ena gruppen och Värnamo och Falkenberg från den andra. Nu fick vi se Gislaveds 98:or in action och ryktet stämde - de var klart bäst i hallen och vann först över Falkenberg i semi och sedan över Värnamo i finalen. Tredje platsen tog Falkenberg hem efter seger mot Hylte/Halmstad.

Treor och fyror gjorde sedan upp om de två sista platserna till poolfinalen och där vann Eneryda både över Veddige och Smålandsstenar. Veddige vann i sin tur över Smålandsstenar och knep alltså den sista platsen till Engelholm.

Tillsammans med 6 lag från Skåne får vi nu ett tävlingsformat som kan avgöras på en dag utan att bli alltför långdraget.

Samtliga lag i Sydsvenska är positiva till denna nyordning och frågan är om vi inte behöver göra så här med U 19 poolen också. De 7 lagen som deltog i detta förkval har u 19-lag och då räknar vi med att Ljungby och kanske Warberg också är intresserade. Bob fick i uppdrag att kolla möjligheterna till detta.

Slutställning
1 Gislaved
2 Värnamo
3 Falkenberg
4 Hylte/Halmstad
5 Eneryda
6 Veddige
7 Smålandsstenar

Skribent: Sofia Dahlström
E-post: This is a mailto link

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Sydsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sydsvenskavbf@volley...

Se all info