Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan SYDSVENSKAN 2012/2013

11 JUN 2012 01:07
Sydsvenska Volleybollförbundet inbjuder föreningar i distriktet till seriespel i SYDSVENSKAN, säsongen 2012/13.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:38

Ladda ner inbjudan och information

Sydsvenska Volleybollförbundet inbjuder föreningar i distriktet till seriespel i SYDSVENSKAN, säsongen 2012/13. Seriespelet omfattas av sex seriesammandrag, fördelade till tre tävlingar på hösten 2012 och tre under våren 2013.

Klubbar som är intresserade av att arrangera någon av tävlingarna anger idrottshall och datum

HÖSTEN 2012 Tävlingshelg Sydsvenska Herr Sydsvenska Dam
Omg 1 12-13 okt    
Omg 2 3-4 nov    
Omg 3 8-9 dec    
VÅREN 2012      
Omg 4 12-13 jan    
Omg 5 16-17 feb    
Omg 6 23-24 mars    

 

Anmälan av lag

För att medverka i årets seriespel skall anmälan ske senast 15 september 2012, fyll i uppgifterna längst upp på sidan. Anmälan mailas till This is a mailto link För varje deltävling skall klubbarna alltid anmäla sig via mail till arrangörsklubbens kontaktperson. Anmälan för medverkan i deltävlingarna skall ske senast söndagen innan aktuellt speldatum till arrangörsklubbens kontaktperson.

Spelform

Samling för varje deltävling är senast kl 09.00 och matchstart är kl 09.30. Tävlingsformen är sammandrag, man spelar flera matcher samma dag. Det är inget tvång att medverka i alla sex tävlingar som serien omfattas av Varje deltävling blir som en egen unik tävling med grupp- och finalspel där omgångens segrare utses. Alla poäng som spelas in sammanställs i en serietabell. Matcherna spelas i bästa av tre set, 25 poäng och där ett eventuellt avgörande set spelas till 15 poäng. Arrangören kan korta ned matcherna genom att starta på poängställningen 7-7 om det är många lag som medverkar. Första seriesammandragningen blir en seedningsomgång till nästkommande sammandrag. Vid sammandrag nr 2 indelas lagen i grupper med hjälp av lottningsmall som finns tillgänglig på Sydsvenska VBF:s hemsida. Det är placeringen i aktuell serietabell som påverkar i vilken grupp som lagen kommer att placeras i. När det gäller funktionärsskapet är det vilande lag som sköter detta. Plaketter delas ut till de tre bästa placerade lagen i serien i samband med sista seriesammandragningen.

Plaketter

Delas ut till de tre bäst placerade lagen efter att samtliga sex sammandrag har spelats. Plaketterna skickas via post till berörda föreningar

Arrangören

Arrangerande klubb upprättar spelschemat för tävlingen. Det finns en Excelfil som skall användas, filen finns på Sydsvenska VBF:s hemsida. Arrangören ansvarar för att det finns matchprotokoll, blädderblock, pennor, visselpipor, bollar och medicinväska på plats vid speltillfället.

Poängfördelningen

Om t.ex. 5 lag deltar en omgång fördelas poängen enligt följande:1:an får 7 poäng2:an får 5 poäng3:an får 4 poäng4:an får 3 poäng5:an får 2 poängSist placerade lag får 2 poäng. Sedan får lagen ett poäng ytterligare beroende på placering. Vinnande lag ytterligare får ett ”bonuspoäng”.

Resultatrapportering

Arrangören skall senast måndagen efter avslutad tävling rapportera samtliga resultat/slutställning till This is a mailto link Resultat/serietabell kommer att publiceras på distriktets hemsida

Licensiering

Alla spelare som medverkar i div III serien skall lösa tävlingslicens enligt Svenska Volleybollförbundets tävlingsbestämmelser. Uppstår någon form av skada under tävling som arrangeras i Sydsvenska Volleybollförbundets regi på spelare som inte är licensierad avsäger sig Sydsvenska Volleybollförbund allt ansvar för det inträffade. Vi ber er vänligen att respektera kravet på licens för att undvika problem för den/de som eventuellt skadas under tävling.

Avgift

1500: -/lag som betalas in under hösten 2012. Sydsvenska Volleybollförbundet fakturerar berörda klubbar.

Skribent: Sofia Dahlström

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Sydsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sydsvenskavbf@volley...

Se all info