Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ystads Volleybollklubb Dagens vinnare: Ystad

Gränsfejd pojkar U15 17 november

18 NOV 2013 17:20
Det blev en ganska bra fejd av det. 11 lag kom till start efter att två lag fick backa ur när sjukdomar

härjade i truppen. På söndagsmorgonen mötte 5 skånelag, 3 sydsvenska och 3 västsvenska upp i

Falkhallen och gjorde sig beredda för ett rejält arbetspass med spel och funktionärsskap.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:29

Efter gruppspelet hade vi gruppsegrare från Ystad,Habo lag 2, Engelholm och Lund Jinx. Av dessa fick sedan Ystad och Habo mötas i finalen som Ystad vann med 2-0. Ystad som hade tre spelare som fysiskt var större starkare fick fullt upp med Habos yngre men ack så kämpastarka och rörliga spelare. Tredjeprismatchen spelades mellan Engelholm och Habo 3(som för övrigt fick mötas i två gånger i gruppspel då vi fick ett lag mindre i den gruppen). I gruppspelet var det ganska klara siffror till Engelholm men i tredjeprismatchen var det inte långt borta att habokillarna hade vunnit tredje set och i ett tredje kan ju allt hända. Som i finalen var det tre fysiskt större spelare mot fyra habokillar och även om de större slår hårdare och når högre så var det nära att kämpatakterna
besegrade musklerna.

På platserna 5 till 8 kom i följande ordning Malmö,Lund Jinx, Lund Karma och Falkenberg och därefter kom Habo 1, Westan blå och grön på platserna 9-11.

Dagen tog slut strax efter 16.00 och det här måste varit en turnering som utvecklade många lag och spelare. På håll uppifrån sekretariatet märks det hur de lag som inte har så stor matchvana ökar mycket i spelkvalite. De skickligare lagen når inte samma utveckling men de börjar också från ett högre läge både tekniskt och taktiskt.

Denna turnering kunde innehållit 13 lag och det hade i så fall varit mer än halva antalet lag som spelade U 15 i Falköping i maj 2013. Sydsvenskas tävlingsledning kommer nu att kontakta tävlingsledningarna i Västsvenska och Skåne för att se om vi kan utöka samarbetet på pojksidan så att vi får roliga och givande tävlingar.

Resultat:
1 Ystad
2 Habo 2
3 Engelholm
4 Habo 3
5 Malmö
6 Lund Jinx
7 Lund Karma
8 Falkenberg
9 Habo 1
10 Westan blå
11 Westan grön

Skribent: Sofia Dahlström
E-post: This is a mailto link

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Sydsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sydsvenskavbf@volley...

Se all info