Hoppa till sidans innehåll

Lemonade IF nominerade till Svenska barnidrottspriset

10 MAR 2019 21:19
Varje år sedan 2013 delas Svenska barnidrottspriset ut och i år säger vi grattis till den relativt nystartade idrottsföreningen Lemonade IF som är nominerade!
  • Uppdaterad: 10 MAR 2019 21:19

Svenska barnidrottspriset ut till de eller dem som på ett inspirerande sätt står upp för barns rättigheter inom idrotten eller i konkret handling bedrivit verksamhet som kan inspirera andra. I år är alltså en av de nominerade föreningarna Lemonade IF.

Lemonade IF startades i Kungsbacka sommaren 2018 på initiativ från ett antal ungdomar som ville vara mer självständiga och aktiva i att driva sin verksamhet. Idag består styrelsen av sex ungdomar där alla är 18 år eller yngre. I föreningen är alla välkomna och de mer erfarna spelarna har med öppna armar tagit emot de som knappt hört talas om sporten tidigare. Gemensamt är att alla älskar volleyboll och vill ha roligt tillsammans. Alla får helt enkelt chansen att utvecklas på sin nivå.

- Vi är självklart jättestolta över att ha blivit nominerade och vill gärna inspirera andra unga att våga ta plats inom idrotten, säger en av Lemonade IF:s grundare Selma Snelder.

Föreningen bryr sig inte så mycket om åldern på deltagarna som är på träningarna. Selma Snelder förklarar:

- I många andra föreningar, där det är vuxna som bestämmer, är det ofta ålder som avgör i vilket lag man får spela. Vi upplever att många kan lära av vårt perspektiv och synsätt på saker och ting. Vi kör till exempel personer födda 05 och 98 tillsammans och det viktigaste är att vi har roligt som ett lag!

Läs hela nomineringsintervjun med Selma här.

 
Lemonade IF åkte ända ner till Svedala för att ställa upp med två lag i Skåne Montage Cup i vintras.

Skribent: Anna Kjell
E-post: Adressen Gömd

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Sydsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sydsvenskavbf@volley...

Se all info