Hoppa till sidans innehåll

KFUM Karlskrona i samverkan med SISU Idrottsutbildarna

12 DEC 2013 18:27
Ett 15-tal tjejer i KFUM Karlskrona samt tränaren Erik arbetade i helgen tillsammans med SISU Idrottsutbildarna med att "behålla sina spelare". Ett bra exempel och tips till andra föreningar på hur man kan ta hjälp, utveckla och utbilda tillsammans med SISU Idrottsutbildarna.
  • Skapad: 12 DEC 2013 18:27

Ett 15-tal tjejer i KFUM Karlskrona samt tränaren Erik arbetade i helgen tillsammans med SISU Idrottsutbildarna med att "behålla sina spelare". De erhöll Idrottslyft från SISU Idrottsutbildarna och en liten del av Svensk volleyboll.

Förmiddagen inleddes med lite teori om fysisk träning kopplat till volleyboll och gick genom de tester som de skulle få genomföra under dagen. Vi gjorde en ”light” variant av fysprofilen sk ungdomsprofilen och det innebär att vi tar bort lyften med vikter eftersom fler av tjejerna inte hade tränat detta förut. Däremot så lade vi ca 45 minuter extra  på utbildning i lyftteknik och knäböj eftersom vi tycker att det är en viktig styrkedel för volleybollspelare att träna.

Tjejerna visade på en härlig inställning med stort engagemang och intresse samt kämpaglöd!

Efter förmiddagens tester så käkade vi lunch tillsammans och därefter hade Erik, tränare, teorigenomgång med tjejerna, och som avslutning på dagen fick de bada bastu och bubbelbad. 

Detta är något som de gärna vill göra igen framöver, för och kunna följa upp sin träning och om de har förbättrat sin fysiska status och samtidigt som det blir en annorlunda aktivitetet som både syftar till att stärka lagandan, ge inspiration och ny och viktig kunskap. 

Helgen var jättelyckad! säger Carina Turesson på SISU Idrottsutbildarna. 

SISU Halland

SISU Småland

SISU Blekinge

Skribent: Sofia Dahlström
E-post: This is a mailto link

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Sydsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sydsvenskavbf@volley...

Se all info