Hoppa till sidans innehåll
Foto: Picasa

Spelformer


Visste du att volleyboll är en av världens största bollsporter? I Sverige finns ungefär 200 föreningar som erbjuder volleyboll och beachvolley.

För barn och ungdomar finns fler spelformer.

Volleybompa

En träningsform där barn och föräldrar tränar tillsammans med fokus på kroppskontroll och koordination samt enkla bollekar. Volleybompa är alltså ingen sport, så som till exempel Kidsvolley är, utan en träningsform där barnen har roligt tillsammans med sina föräldrar. Åldern på barnen är mellan 3-5 år, men både äldre och yngre barn är välkomna i verksamheten. Läs mer på volleybompa.se.

Kidsvolley - 6-9 år

För de allra minsta barnen finns Kidsvolley som spelas både utomhus och inomhus. – en form av volleyboll som är enkel och framförallt rolig att spela. Kidsvolley spelas på olika nivåer beroende på hur långt barnen har kommit i träning och utveckling. Låt dig inspireras av kidsvolley på Svenska Volleybollförbundets barn- och ungdomssidor. 

Fyrmanna - 10-14 år

De lite äldre barnen spelar fyrmanna, som passar bra även för andra åldrar och är perfekt som nybörjar och motionsspel. Här spelar du med studs. Hur går spelet till? Läs mer på Svenska Volleybollförbundets barn- och ungdomssidor.

Juniorer och seniorer

Volleyboll och beachvolley kan spelas på alla nivåer även av vuxna. De allra bästa är med i Elitserien i volleyboll eller spelar på Swedish Beach Tour utomhus. Andra bildar lag för att hålla igång och motionera med sina vänner. Sverigeserien i volleyboll och Opentävlingar i beachvolley finns för att tex. kompislag ska få möjlighet att tävla. Läs mer om Sverigeserien

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:11 Skribent: Sydsvenska Volleybollförbundet

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Sydsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sydsvenskavbf@volley...

Se all info