Hoppa till sidans innehåll

Volleysexan 2011


Volleysexan_vinnare_2011
Årets tävling för distriktets sjätteklassare är klar. Den avslutande finalen spelades på tisdagen i Idrottshallen i Veddige och blev en succé med massor av bra volleyboll! 10 lag från kommunerna Varberg, Falkenberg, Halmstad, Hylte och Laholm deltog i knallhårda matcher. När allt var färdigspelat stod Tångaskolan 6A från Falkenberg som vinnare.

På bilden vinnarna: EDVIN JOHANSSON, FELICIA ANDERSSON, ARBER HALIMI, SIMONE WIBERG, DANIEL GRUVAEUS OCH ANNIE LINDQVIST

Tångaskolan 6A vann därmed 1500:- till klassen. På andra plats kom Våxtorpsskolans lag 2 och vann 1000:-. Tredjeplatsen och 500:- tog Vidhögeskolan 6B.

RESULTATLISTA:

1. TÅNGASKOLAN 6A FRÅN FALKENBERG

2. VÅXTORPSSKOLAN LAG 2, VÅXTORP

3. VIDHÖGESKOLAN 6B, VEDDIGE

4. VALLÅSSKOLAN 6C, HALMSTAD

5. TORUPSSKOLAN LAG 1, TORUP

6. VIDHÖGESKOLAN 6A, VEDDIGE

7. TORUPSSKOLAN LAG 2

VÅXTORPSSKOLAN LAG 1

VALLÅSKOLAN 6B

TULLBROSKOLAN 6D

I kommunfinalerna deltog totalt 47 klasslag, därtill kommer fler klasser där skolmästerskap har fått avgöra vilka lag som går till kommunfinal.

Stort tack till alla elever och lärare som deltagit i årets volleysexa. Ett lika stort tack till arrangörsföreningarna Volleybollklubben Veddige, Falkenbergs Volleybollklubb, Hylte Volley BK, Halmstad Volley och Vindrarps Volleybollklubb.

Volleysexan är en propagandatävling för volleybollen och har funnits länge i Hallandsområdet, många spelare har startat sin volleybollkarriär genom Volleysexan, bland annat flerfaldige SM-vinnaren Niklas Carlsson i Falkenbergs Volleybollklubb.

Sydsvenska Volleybollförbundets förhoppning är att även fler föreningar från övriga delar av distriktet vill deltaga kommande år. 

 

 

 

Länsfinalen spelas i Veddige den 6 december klockan 9.00, mer info och inbjudan kommer till deltagande klasser.

 

Kommunansvariga och datum för kommunfinal

I varje kommun finns någon med ansvar för kommunmästerskapen. Det är till honom/henne ni anmäler er för att delta i Volleysexan 2011. Det är också dit man vänder sig med frågor som gäller Volleysexan eller för att få kontakt med en volleybollklubb i sin kommun.

Kungsbacka

     

VK Westan

Sofia Dahlström

0736-535353

 
           

Varberg 8/11

     

VK Veddige

Torben Kyneb

   
          

Falkenberg 24/11

     

Falkenbergs VBK

Carina Carlsson

0346 - 935 57, 0709-292404

 
       

Halmstad 23/11

     

Halmstad Volley

Sofia Dahlström

0736-535353

 
          

Hylte 25/11

     
 

Hylte Volley

Eva Alberti

0345 – 177 91

 
          

Laholm 17/11

     

Vindrarps VK

Sofie Nilsson    

 

Information om tävlingen

Sydsvenska Volleybollförbundet bjuder in alla elever som går i årskurs 6 i Volleysexan 2011. Det är mästerskapen som utser den starkaste sjätteklassen i volleyboll! 


 

I turneringen spelas Volley 2000. Det innebär t ex att laget består av fyra spelare samt att man får använda en studs i spelet. Utförligare regler finns att läsa nedan. 

I Volleysexan ska laget bestå av två flickor och två pojkar. Man kan ha med sig max två avbytare. Spelarna i laget ska gå i samma klass (åk 6 alt. 5-6). En klass kan anmäla flera lag. 

Om en skola har väldigt stort antal intresserade lag så kan det bli nödvändigt med ett skolmästerskap före kommunmästerskapen. Diskutera det med kommunansvarig vid anmälan.


 

Tidsplan

  • 1/11 är sista datum för anmälan till kommunansvarig i respektive kommun

  • Under november månad spelas kommunmästerskapen. De lag som blivit etta och tvåa i sin kommun går vidare till spel i distriktsfinalen.

  • Distriktsfinalen spelas den 6 decemberkl 9.00 i Veddige.

Priser

Det vinnande laget i kommunmästerskapen får som pris en volleyboll till klassen.


 

Deltagare i de lag som tar sig vidare till distriktsfinalen får en t-shirt med volleysexantryck.


 

I distriktsfinalen har laget chans att vinna en prischeck. 1:a plats ger 1500 kr, 2:a plats ger 1000 kr och 3:e plats ger 500 kr till klassens kassa.

Kostnad

Ingen startavgift. Deltagande lag bekostar sina resor själva.

Spelregler

Se inbjudan


För ytterligare frågor kan du även kontakta Sydsvenska Volleybollförbundets ansvariga för Volleysexan: Sofia Dahlström  0736-535353   

  

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:58 Skribent: Sofia Dahlström

Postadress:
Sydsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sydsvenskavbf@volley...

Se all info