Hoppa till sidans innehåll

Att arrangera tävling - tips


 • Jätteviktigt och jättekul för barnen att spela turneringar. De träffar barn från andra klubbar, upplever spänningen på matcher och inte minst: får sin medalj.
 • Superviktigt med samarbetet mellan klubbar! Att vi hjälps åt så att det blir möjligt att genomföra
 • Börja inte turneringen för tidigt på dagen. Det är små barn och för att det ska funka att resa utan att de går upp för tidigt.
 • Ca 3 timmar brukar vara lagom.
 • Det är bra med högt tempo under turneringen. Vi har kört ca 8 minuters match och sedan ca 2 minuter emellan. Det kräver en hel del organisation, men är kul att få spela så mycket som möjligt. Ca 10 minuter är match är bra. Då håller barnen koncentrationen uppe.
 • Ett tydligt spelschema bidrar till högre tempo och tydlighet mot barnen. Alltid mycket uppskattat att få spela mot andra lag och klubbar så att man inte möter sina egna lagkompisar. Vi har mycket positiva erfarenheter av att göra spelschema för hela turneringen där man får möte så många olika klubbar som möjligt. Dvs vi har avstått från gruppspel och slutspel och satsat på nya möten i varje match. I kidsvolley är alla vinnare!
 • Bra om man har möjlighet att vara i en hall.
 • Spel på badmintonbanor som då inte behöver märkas ut. Men det funkar också att tejpa ut den planen. Problemet blir ju stolparna då, eller hålen till stolparna. Man väljer själv hur stor turneringen ska bli. Vi har haft 3-5 banor på våra turneringar och det har funkat bra.
 • Material: Stolpar + nät, poängtavlor, märka ut banor, hänga upp spelschema, sekretariat, fik. Om det inte finns möjlighet att köpa korv eller macka är det bra om det framgår i inbjudan så alla barnen har med sig ordentlig matsäck.
 • Upplägg: Kort samling antingen bara med ledarna eller alla tillsammans där man går igenom grunderna: I kidsvolley är alla vinnare, vi spelar för att ha kul, ledarna dömer och schysst spel är superviktigt. Ingen klagar eller ifrågasätter därför domslut utan fokusera istället på det egna spelet och nästa boll. Vilka levels spelas och kort om reglerna för respektive level eftersom det skiljer sig åt mellan olika klubbar.

  Ser framemot många roliga kidsvolleyturneringar!
Uppdaterad: 22 AUG 2013 17:19 Skribent: Sofia Dahlström
E-post: This is a mailto link

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Sydsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: sydsvenskavbf@volley...

Se all info