Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan


Inbjudan (2013-2014) Stockholm Volley Cup

Stockholm-Gotland VBF hälsar föreningar och lag välkomna till 2013-2014 års seriespel för ungdomar. Här är inbjudan:

Tävlingsklasser
U19
Flickor, födda 1996/97
Pojkar, födda 1996/97

U17
Flickor, födda 1998/99
Pojkar, födda 1998/99

Volley 2000
U15

Flickor, födda 2000/01
Pojkar, födda 2000/01

U13
Flickor, födda 2002/03
Pojkar, födda 2002/03

Kidsvolley
U11

Flickor, födda 2004 och senare (se övrigt)
Pojkar, födda 2004 och senare (se övrigt)

Tävlingsledningen förbehåller sig rätten att slå ihop vissa klasser om antalet anmälda lag är lågt.

Tävlingarna är öppna för alla föreningar. Föreningar får anmäla obegränsat antal lag per tävlingsklass. Föreningar med fler lag per tävlingsklass bör ge sina lag ett lagnamn.

Tävlingsform
Tävlingarna startar med en seedningstävling i oktober. Därefter följer fyra stycken deltävlingar från november till februari och säsongen avslutas med slutspel som planeras till mars-april. Seedningstävlingen och slutspelen avgörs med grupp- och cupslutspel. Finalspelet avgörs med dubbel eliminering om antalet lag är tillräckligt högt (fler än 16). Övriga deltävlingar genomförs med gruppspel/slutspel eller enkelserie. Antalet serier beror på antalet anmälda lag. Serierna benämns med färger enligt klassisk utförsåkningsmodell, svart, röd, blå och grön.

Före torsdag kväll samma vecka som aktuellt sammandrag ska alla lag bekräfta sitt deltagande på e-post till This is a mailto link.
Inför seedningstävlingen ska alla anmälda lag anmäla sig på resp. nivå. De olika nivåerna är Svart, Röd, Blå och Grön. Vid seedningstävlingen kommer så många nivåer som är rimligt att genomföras. Därefter kvalificerar lagen sig för de olika färgerna beroende på hur det går vid de olika deltävlingarna.
 

Pojkar:
Då det är färre lag på pojksidan kommer vi eventuellt i år fortsätta att slå ihop åldersklasserna och spela U13/U15 samt U17/U19. 
Vårens slutspel kommer att spelas i alla fyra klasser.
Vi hoppas att detta gör att det blir fler lag på sammandragen och att nivåindelningen blir bättre.

 

Representation
Samtliga spelare ska vara licensierade och spelklara för sina respektive föreningar.

Spelare har rätt att delta i de åldersklasser han/hon är kvalificerad för. Föreningar med fler än ett lag per tävlingsklass får flytta sina spelare obegränsat inom sina lag och mellan deltävlingarna. På så sätt kan man t ex spela med jämna lag under serien och toppa vid slutspelet. Däremot är det bara tillåtet att deltaga i ett lag vid varje enskild deltävling där slutspelskval och slutspel i sista omgången räknas som en deltävling.

Dispens för överåriga spelare kan medges efter skriftlig ansökan (per e-post). Flickor får delta i pojklag och dispens kan sökas för att pojkar ska få delta i flicklag.  

 

Arrangemang/deltävlingar
För att vi skall få ihop det hela bör samtliga föreningar, i egna hallar, kunna hålla i minst en spelomgång, helst i varje klass man deltar i. Vi ber anmälande föreningar att omgående, helst före anmälningstidens utgång, skicka in bokade tider. Beträffande datum är principen: en seedningstävling och två deltävlingar före jul samt två deltävlingar och slutspel efter årsskiftet. Preliminära speldatum finns att tillgå under rubriken tävlingsprogram. Allt eftersom tävlingsfakta är klara kommer de att läggas ut på vår webbplats. Observera att olika tävlingsklasser kan spela samtidigt och även i samma hall, allt beroende på tillgång av arrangörer och halltider. Arrangerande förening ansvarar för att genomföra de deltävlingar man arrangerar med det antal funktionärer som behövs för genomförandet.

 

Anmälan och avgifter
Sista anmälningsdag: 13 september 2013.
Dessa avgifter gäller lika för lag tillhörande Stockholm-Gotlands VBF och andra distrikt.

Avgifter för U19 (födda 1996 och senare):
1 600 kronor för förenings förstalag
1 200 kronor för förenings andralag
800 kronor för förenings tredjelag
400 kronor för förenings fjärde- o s v - lag

Avgifter för U17 (födda 1998 och senare):
1 600 kronor för förenings förstalag
1 200 kronor för förenings andralag
800 kronor för förenings tredjelag
400 kronor för förenings fjärde- o s v - lag

Avgifter för U15 (födda 2000 och senare):
1 200 kronor för förenings förstalag
800 kronor för förenings andralag
400 kronor för förenings tredjelag
200 kronor för förenings fjärde-  o s v - lag

Avgiftr för U13 (födda 2002 och senare):
1 200 kronor för förenings förstalag
800 kronor för förenings andralag
400 kronor för förenings tredjelag
200 kronor för förenings fjärde-  o s v - lag

Avgifter för Kidsvolley U11 (födda 2004 och senare)
Gratis för varje lag

Observera att avgiften är per tävlingsklass oavsett kön, vilket innebär att klubbar med lag av båda könen snabbt kommer ner i pris per anmält lag.

Lag som tillkommer under serien betalar en lägre avgift som räknas ut proportionellt i förhållande till hur många tävlingar som återstår när anmälan inkommer. Lägsta avgift per lag är 100 kronor oavsett hur många anmälda lag föreningen har i tävlingsklassen eller hur många tävlingar som återstår. 

Anmälan tas emot skriftligt genom e-post. Avgifterna faktureras föreningarna efter inkommen anmälan.
Anmälan av lag 

Övrigt
För de yngsta Kidsvolley-klasserna (2004 och yngre) gäller att Mixade lag är tillåtet och pojkar och flickor spelar i samma klass. Målsättningen är att 2 Kidsvolleysammandrag på hösten och 3-4 på våren kommer genomföras.

Svenska Volleybollförbundets spelregler, ekonomiska- och tävlingsbestämmelser samt Stockholm-Gotlands VBFs tävlingsbestämmelser för Stockholm Volley Cup  gäller såvida inte annat står i denna inbjudan eller i slutligt tävlingsprogram. Tävlingsledningen fastställer tävlingsprogrammet. All information rörande tävlingarna kommer att läggas ut löpande på vår hemsida.
 
VÄLKOMNA MER ER ANMÄLAN!

Uppdaterad: 31 AUG 2014 11:07 Skribent: Lasse Broström

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Stockholm-Gotlands Volleybollförbund
c/o Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: stockholmgotlandsvbf...

Se all info