Hoppa till sidans innehåll

Lyckat och inspirerande

29 SEP 2005 19:58
Inspirerande och lyckat Inför ungdomsserierna samlades klubbarna till möte som blev mycket lyckat och konstruktivt. Nedan följer minnesanteckningar från mötet.
  • Skapad: 29 SEP 2005 19:58

Minnesanteckningar från mötet den 28 september 2005 Representanter från IF Stockholms Vingar , Solna VBK, Sollentuna VK, Spårvägens VBK, Södertelge VBK och VallentunaVBK samlades i SVBFs lokaler i Solna. Tanken var att träffas och få tillfälle att diskutera upplägget för seriespelet, inte minst därför det är en ny administratör i år: Södertelge VBK.

Mötet inleddes med att den nya Volley-2000 filmen visades, vilken mottogs på ett positivt sätt. Filmen kommer att ingå som kursmatrial i alla stegutbildningskurser i SVBFs regi. Filmen kan också köpas via Base sport och kommer då kosta ca 150 kr.

Information om ungdomsserierna:

Stockholm Volley Cup (Flickor) och Serie A (Pojkar) kommer att finnas på Stockholms hemsida: www.volleyboll.se/stockholm. E-post rörande ungdomsserierna och resultat ska skickas in på This is a mailto link

Anmälda lag:

Under mötet uppmanades alla att titta igenom att anmälda lag kommit in korrekt (pojkar, flickor). Man kan anmäla lag under hela säsongen om verksamheten ökar, dock är det önskvärt att anmälningar av befintliga lag kommer in så fort som möjligt.

Tävlingsprogrammet:

Spelplatserna för säsongens sammandrag presenterades, och klubbarna uppmanades att kontrollera att datum, tider och hallar stämmer med hallbokningar (pojkar, flickor).

Förväntningar på arrangörer:

Inför varje deltävling ska man i år liksom tidigare år anmäla om man deltar eller ej. Detta ska göras senast (men gärna tidigare) torsdag kväll innan sammandraget. Södertelge VBK gör spelscheman under fredag och lägger ut dem på hemsidan. Lokal arrangören hämtar ner det och fyller i resultaten samt skickar det senast samma kväll som tävlingen till This is a mailto link. På hemsidan finns en mycket bra sida för arrangörer som är till stor hjälp vid arrangerandet av sammandrag.

Nytt spelsätt:

I år kommer vi när det är mer än ca 10 lag spela med 6 lags grupper. Ds de högst 6 lagen spelar i två trelagsgrupper med semifinaler och placeringsmatcher. På detta sätt blir det mer viktiga och roliga matcher. Med tex 17 anmälda lag kommer vi spela med två 6 lags grupper och en 5-lags grupp.

Matchens lirare:

Mötet beslutade att ta bort redovisningen av matchens lirare på hemsidan. Däremot kommer matchens lirare att utses på varje match och det blir upp till arrangören att premiera spelarna.

Dispenser:

Reglerna för dispenser kommer även fortsättningsvis att vara mycket generösa. I år blir det dessutom tillåtet att delta i slutspelet med överåriga spelare under förutsättning att de sökt och fått dispens före årsskiftet och att de deltagit i sammandragen efter årsskiftet.

Seedningstävlingen i Hallunda, Botkyrkahallen:

I denna tävling spelar man ut alla klasser. 6-manna klasserna spelas på lördag och Volley 2000 klasserna på söndag. I de största klasserna (flickor U15 födda 92-93) kommar man att anmäla sig nivåreglerat: svart-röd eller blå-grön klass. Denna tävling ska arrangeras av oss tillsammans. Vi beslöt följande:

Upptagning av nät lördag: Södertelge VBK

Sekretariat lördag: Solna VBK och Vallentuna VBK

Sekretariat söndag: Sollentuna VK och två praktikanter

Södertelge VBK Nedtagning och städning

Söndag: Alla tar ett gemensamt ansvar. Dessutom ska Spårvägen och Stockholms Vingar försöka hjälpa till i Sekretariatet under Söndag eftermiddag då trycket kommer vara som störst och det är viktigt att vi håller igång tempot i tävlingen.

 

Lasse Broström This is a mailto link

Skribent: Lasse Broström

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Stockholm-Gotlands Volleybollförbund
c/o Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: stockholmgotlandsvbf...

Se all info