Hoppa till sidans innehåll

Kidsvolley - Svensk volleybolls framtid!


Visste att över 1000 barn under 10 år spelar kidsvolley i Sverige? ...att fler än 60 föreningar har kidsvolleyaktivitet? ...att över 7000 idrottslärare/idrottslärarstudenter är utbildade i kidsvolley? ...att 7 föreningar har kidsvolleyverksamhet i Östsvenska VBF?

Kidsvolleyn blommar i Svensk volleyboll. Turneringarna växer och det spelas kidsvolley från norr till söder. Många föreningar har fått ett lyft och en nytändning efter att ha startat med kidsvolley. Exempel på föreningar där kidsvolleyn gjort succé är Habo Wolley och VK Westan.

Nordsvenska Volleybollförbundet som gjort en medveten och strategisk satsning på kidsvolley har gått från en handfull till 420 stycken kidsvolley-spelare på drygt 3 år.

Kidsvolley är volleybollformen som vänder sig till barn mellan 6-9 år. Spelet handlar om att kasta och fånga bollen och barnen spelar på en badmintonplan. Spelformen bidrar till att alla barn är aktiva och delaktiga! Föreningar jobbar på att få bra stämning i grupperna och kamratskap står högst upp på agendan. Kidsvolley handlar om lekfullhet, glädje och att hjälpa sina kompisar på banan samtidigt bli vän med bollen. Fairplay genomsyrar spelformen.

 

Läs mer om kidsvolley här

Idrottslyftet stöttar kidsvolley!

För mer info om hur du startar en kidsvolleygrupp kontakta This is a mailto link

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:11 Skribent: Camilla Park

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Östsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: anders.birgersson@vo...

Se all info