Hoppa till sidans innehåll
Steg2 utbildning Uppsala VBS 1-2 Februari

Utbildningshelgen i Uppsala

04 FEB 2014 00:00
Uppsala VBS stod som värd för utbildningen. - Genom att köra detta på hemmaplan och med en känd & kompetent instruktör sänker vi ytterligare en tröskel för att delta säger Annika Gunnarsson engagerad i utbildningsfrågor i klubben. Utbildningshelgen 1-2 februari i Uppsala genererade totalt 8 nybildade ledare från två klubbar, 6 nyutbildade tränare för Uppsala VBS räkning och två för Stenstadens Volleybollklubb.  • Skapad: 04 FEB 2014 00:00

Uppsala VBS har en ökande anstormning av ungdomar och yngre seniorer det ställer höga krav på klubbens förmåga att tillhandahålla ledare med rätt kompetens. Flertalet ledare i vår organisation är relativt färska i sina roller som tränare. - En tränarutbildning på hemmaplan ger dem möjlighet att skaffa sig mer formella kunskaper tillsammans med tränarkollegor i liknande situation betonar Annika.

Hon utvecklar resonemanget och säger att steg 2 utbildningen passade utmärkt i tiden och stämmer väl med de verksamhetsmål vi har för denna säsong. Vi kör regelbundet tränarutbildningar på olika nivåer i Uppsala och ser det som en naturlig del i vår organisations- och verksamhetsutveckling.

Utbildningen var under två dagar och innehöll teknik, taktik, ledarskap och träningsmetodik. Kursen riktar sig till dig som tränar unga spelare, ska bli tränare eller är nyfiken på att ta det roliga uppdraget som ungdomstränare. Fungerar även mycket bra för tränare av seniorlag.

Bilder från helgens utbildning

Skribent: Annika Hermansson
E-post: This is a mailto link

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Östsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: anders.birgersson@vo...

Se all info