Hoppa till sidans innehåll

Sörmalandsidrotten stödjer volleybollprojekt

05 MAR 2013 09:19
Östsvenska Volleybollförbund har sökt projektmedel för ett Utvecklingsprojekt 2013 - Utbildning av skolpersonal hos Sörmlandsidrotten och igår fick distriktet besked om att att projektansökan gick igenom!
  • Skapad: 05 MAR 2013 09:19

Riktigt kul tycker ordförande Jonas Ekman som har varit drivande i projektansökan.  -Nu gäller det att vi hittar rätt personer som vill vara med och utbilda skolpersonalen och att föreningarna är på hugget att rekrytera barnen som vill testa på volleyboll, säger Jonas.

Bakrunden med ansökan är att kidsvolley är ett relativt nytt begrepp i idrottssverige och i den svenska skolan. Idrotten är en perfekt skolidrott där alla barn kan delta på sina villkor. Motorik, samarbete och glädje är några av nyckelorden när kidsvolley kommer på tal.

Att föra in en ny idrott i skolans värld är ett omfattande arbete som kräver flera års bearbetning/utbildning/fortbildning av skolpersonal och därför vill vi börja i liten skala för att prova oss fram.

Syftet med projektet är att sprida kunskap om kidsvolley till skolpersonal i 4 kommuner i Södermanland.

Målet är att genomföra utbildning i 4 kommuner och med 80 lärare/fritidsledare.

I dagsläget är en fortbildning bokad och kommer äga rum i Vingåker på Hansjöskolan den 24 april. Här kan man läsa mer om utbildningen.

 

För mer information kontakta This is a mailto link  

 sörmlandsidrotten

 

Skribent: Camilla Park

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Östsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: anders.birgersson@vo...

Se all info