Hoppa till sidans innehåll

Kidsvolley växer så det knakar

09 DEC 2013 20:08
Linköping ångar på när det handlar om Kidsvolley. Nu senast ett uppslag i lokaltidningen, Corren där Kidsvolley tar stor plats. Jakob Algulin berättar här sina tankar kring utvecklingen som skett i föreningen sen mars månad.
  • Skapad: 09 DEC 2013 20:08

Vi har nu kört Volleybompa, Kidsvolley level 0-1 och Kidsvolley level 2 i tre grupper på söndagar för att kunna samordna med tränare och andra resurser. Vi har även separerat ut en satellit i en annan hall i Linköping på samma tid på söndagar så att vi ska kunna spela mot lag i Linköping. Summa summarum finns det fem kidsvolleygrupper på tre geografiskt skilda ställen i Linköping. Tre grupper i Hjulsbro, en i Fridtunaskolan och en inne i Folkungaskolan.

Några tankar kring upplägget:
Volleybompan fungerat ypperligt helgmornar. Barn och föräldrar är öppna för aktiviteter och det är oftast mycket lyckade samlingar. Vi kör samma upplägg varje gång - vilket skulle kunna vara lite tråkigt kan man tycka - men barnen kommer in och lär sig och känner sig trygga.

Även level 0-1 fungerar bra på helger. På det hela taget är föräldrarna med och coachar ofta barnen. I Habo tog dom lag - fungerade bra för att involvera vuxna.

Level 2 har inte riktigt fungerat att köra på söndagar. Vi har bra med barn men man måste nog köra barn i åk3-4-5 på veckodagar eftersom många andra idrotter har matcher på helger - många barn försvinner och man får ingen kontinuitet.
Här ska vi försöka ändra på det till våren.

Alla tre grupperna har vi kört i en pytteliten hall. Det har fungerat ypperligt (även om vi skulle önska oss en större ledig hall - men det ä i princip omöjligt att få i Linköping om man inte redan är stora)

Lite tankar från mig. Från noll till fyra fulla grupper sedan i mars är ändå ok jobbat kan jag tycka.

Östsvenska VBF är imponerade och glada över denna utveckling och hoppas att flera i distriktet hakar på.....

Linköping

Skribent: Camilla Park

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Östsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: anders.birgersson@vo...

Se all info