Hoppa till sidans innehåll

I hetluften direkt efter klubbdomarkurs.

17 FEB 2015 14:27
Här kommer några rader från klubbdomarkursen från den 7 och 14 februari, som IFK Nyköping anordnade under Östsvenska regionen. Malin Sanz berättar här.
  • Skapad: 17 FEB 2015 14:27

På kusen blev det 15 anmälda och det var spridda deltagare från 14 år till 60 +, en bra blandning av frågor och erfarenhet gällande sporten volleyboll. 

Som kursledare utgår jag alltid när det gäller klubbdomarkurs mycket på kursarnas erfarenheter och diskussion utifrån deras frågor. Det var givande timmar och en av ungdomarna uttryckte efter första tillfället "det var ju riktigt roligt" ja regler och att lära sig att hitta i Domarboken kan vara roligt:)

Det andra tillfället var en dag med blandad teori och praktiskt i en gympasal. Kursarnas feedback av hela kursen var att det var mycket de inte visste eller hade en aning om som de nu hade lärt sig. Endel äldre fick lära sig de regler som gäller nu, det är rätt mycket som ändrat sig regelmässigt bara senaste fem åren. 

Att blåsa i visselpipan är något som måste tränas fram! Att skriva matchprotokoll klarade alla galant. 

 

Malin Sanz 

Bilder: Hans Sanberg

Bilder U15 ungdomar som redan dömt. Med fullt självförtroende står de på plinten. Ronja dömde tre matcher i söndags 15/2 i Stockholm Volley Cup (Danderyd) och Sofie dömde en match den 8/2 mellan Katrineholm KVK och Nyköpings FK.

Ronja Mårtensson dömer, Stockholm Volley Cup 150215

Skribent: Malin Sanz

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Östsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: anders.birgersson@vo...

Se all info