Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Börja spela!

18 MAR 2013 14:47
Visste du att volleyboll är en av världens största bollsporter? I Sverige finns ungefär 200 föreningar som erbjuder volleyboll och beachvolley. Här i Östsvenska distriktet är vi 27 föreningar som erbjuder volleyboll.
  • Skapad: 18 MAR 2013 14:47

Sveriges största stjärna inomhusvolleyboll heter Markus Nilsson och vann nyligen Champions Leaguefinalen och blev bästa spelare! Karin Lundqvist är vår bästa beachvolleybollspelare och spelar just nu på den brasilianska touren.

För barn och ungdomar finns fler spelformer.

Kidsvolley - 6-9 år

För de allra minsta barnen finns Kidsvolley som spelas både utomhus och inomhus. – en form av volleyboll som är enkel och framförallt rolig att spela. Kidsvolley spelas på olika nivåer beroende på hur långt barnen har kommit i träning och utveckling. Låt dig inspireras av kidsvolley på våra barn- och ungdomssidor.

Volley 2000 - 10-14 år

De lite äldre barnen spelar volley 2000, som passar bra även för andra åldrar och är perfekt som nybörjar och motionsspel. Här spelar du med studs. Hur går spelet till? Läs mer på våra barn- och ungdomssidor.

Juniorer och seniorer

Volleyboll beachvolley kan spelas på alla nivåer även av vuxna. De allra bästa är med i Elitserien i volleyboll eller spelar på Swedish Beach Tour utomhus. Andra bildar lag för att hålla igång och motionera med sina vänner. Sverigeserien i volleyboll och Opentävlingar i beachvolley finns för att tex. kompislag ska få möjlighet att tävla.

 

Här kan ni läsa vad spelare berättar om varför de spelar volleyboll

Här berättar två ledare varför de lägger ner sin tid på volleyboll

Vill ni åka och se herrlandslaget spela är VM-kvalet bästa alternativet!

Skribent: Camilla Park

UTBILDNINGSKALENDER

Utbildningskalendern

FÖRBUNDSSPONSORER

mikasa_ramlinje


Postadress:
Östsvenska Volleybollförbundet
Svenska Volleybollförbundet, Trålgränd 2
116 68 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: anders.birgersson@vo...

Se all info